MM-kiekko

Hurjavireinen supertähti Patrick Kane loistaa MM-turnauksessa – ”Työni on tehdä tulosta”

Julkaistu:

MM-kiekko
Yhdysvaltain Patrick Kane on tehnyt MM-turnauksessa taikojaan.
Patrick Kane on Yhdysvalloille kaikki kaikessa MM-turnauksessa. Torstaina kapteeni Kanen tähti loisti kirkkaana, kun Yhdysvallat passitti Tshekin ulos MM-jäiltä puolivälierissä.

Kane auttoi Yhdysvallat välieriin kahdella maukkaalla maalillaan. Hän laukoi ottelun avausosuman kymmenen minuutin pelin jälkeen ja viimeisteli 3–2-voittomaalin kolmannessa erässä.

– Tulimme tänne tavoittelemaan MM-kultaa. Olemme oikealla tiellä, Kane totesi tyynesti taiston tauottua.

Hän ei ollut täysin tyytyväinen omiensa otteisiin puolivälierässä. Tshekki nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta 2–2-tasatilanteeseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Toivottavasti pystymme pelaamaan jatkossa paremmin. Etenkin johtoasemassa pelaamista on parannettava. Tshekki on hyvä joukkue, mutta emme voi hukata tuollaista johtoasemaa noin helpolla, Kane tuumi.

Dany Heatleyn lukuihin?

NHL-joukkue Chicago Blackhawksin tähtihyökkääjä Kane on nakutellut Tanskan MM-turnauksessa kahdeksassa ottelussa jo 8+11=19 tehopistettä.

Yksittäisen MM-turnauksen piste-ennätys on vuodelta 1973. Tuolloin Neuvostoliiton Vladimir Petrov mätti kymmenessä pelissä 18+16=34 pistettä.

Kanadan Dany Heatley on ainut pelaaja sitten vuoden 1977, joka on rikkonut 20 pisteen rajan MM-kisoissa. Heatleylle kirjattiin Kanadan MM-turnauksessa kymmenen vuotta sitten 12+8=20 pistettä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Torstaina Kanelta kysyttiin 20 pisteen rajan rikkomisesta.

– Minun työni on tehdä tulosta ja pisteitä. Sen takia minä tänne tulin. Minä vain pelaan ja yritän tehdä parhaani auttaakseni joukkuetta. Ja jos en pysty auttamaan tekemällä pisteitä, teen sen jollain muulla tavalla, Kane vastasi.

– Toki on aina hieno hienoa onnistua hyökkäyspäässä, hän jatkoi.

Kanen, 29, mielestä Yhdysvaltain joukkueessa on tapahtunut selkeästi kasvua MM-urakan aikana.

– Nämä ovat olleet hienot pari viikkoa. Jätkät ovat oppineet tuntemaan toisensa paremmin ja olemme hitsautuneet yhtenäiseksi joukkueeksi, hän kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt