MM-kiekko

Nämä numerot kertovat paljon Sveitsin joukkueen tasosta – harva osaa ajatella, missä asioissa Sveitsi on Leijonia edellä

Julkaistu:

MM-kiekko
Sveitsi ei Leijonille mikään pilipalivastus.
Sveitsi on modernina aikana voittanut jääkiekon MM-kisoissa tasan yhden mitalin. Vuonna 2013 se nappasi hopeaa.

Suomi on hävinnyt Sveitsille arvokisatasolla edellisen kerran 1988, jolloin alppimaa voitti Leijonat Calgaryn olympiakisojen avausottelussa. Tuolloin Leijonille tuli sähkeiden ja faksien välityksellä kotimaasta vihaista palautetta, jossa käskettiin joukkueen tulla kotiin häpäisemästä suomalaisten urheilumainetta.

Ne kisat päättyivät lopulta historialliseen olympiahopeaan, Leijonien ensimmäiseen arvokisamitaliin.

Sveitsiä pidetään jääkiekon suurmaihin verrattaessa lilliputtina, vaikka se on säännöllisesti MM-kisojen pudotuspelivaiheessa. Todellinen menestys on kuitenkin sitä yhtä edellä mainittua mitalia lukuun ottamatta kiertänyt jäänyt laihaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nyt Sveitsillä on jalkeilla ehkä kaikkien aikojen kovin MM-ryhmä, sillä joukkueessa on peräti kuusi NHL-pelaajaa.

Hyökkääjä Kevin Fiala ja puolustaja Roman Josi saapuivat Nashvillestä, hyökkääjä Nino Niederreiter Minnesotasta, hyökkääjä Timo Meier San Jose Sharksista, puolustaja Mirco Müller New Jersey Devilsistä sekä hyökkääjä Sven Andrighetto Colorado Avalanchesta.

Lisäksi joukkueessa on kolme vahvistusta NHL:n farmisarja AHL:stä.

Sveitsin joukkueen tasosta kertoo paljon se, että joukkueella on enemmän NHL-kokemusta kuin Leijonilla.

Sveitsin joukkueen pelaajat ovat pelanneet yhteensä 1 748 NHL:n runkosarjaottelua, kun taas Leijonissa on NHL-kokemusta 1 260 ottelun verran.

Tämän kauden palkkavertailu menee niin ikään Sveitsin hyväksi. Sveitsin pelaajat tienasivat NHL:ssä yhteensä 15,4 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Leijonien NHL-miesten palkat olivat yhteensä 13,5 miljoonaa dollaria.

Itse turnauksessa Suomi on toki ollut Sveitsiä parempi. Leijonat kukisti Etelä-Korean, Latvian ja Norjan lisäksi USA:n ja Kanadan. Sveitsi puolestaan ei pystynyt voittamaan ainuttakaan oman lohkonsa suurmaata, vaan se hävisi Tshekille, Ruotsille ja Venäjälle.

Herningin alkulohkon voittanut Suomi on tehnyt turnauksessa 38 maalia ja päästänyt 11. Kööpenhaminan lohkossa neljänneksi sijoittunut Sveitsi puolestaan teki alkulohkossa 25 maalia ja päästi 19 osumaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt