MM-kiekko

Sebastian Ahon oli pikkulapsena pakko tehdä yksi outo rutiini ennen isän peliä – äiti kertoo, miten pesukone liittyy siihen

Julkaistu:

MM-kiekko
Leijonien tähtipelaajan Sebastian Ahon idoli lapsena oli hänen isänsä Harri.
Se oli selvää, että Sebastian Ahon lapsuuden rutiineihin kuului käydä katsomassa kaikki Kärppien liigajoukkueen ottelut.

Sebastian syntyi heinäkuussa 1997, kun isä Harri pelasi Rauman Lukossa SM-liigaa, mutta 1998 perhe muutti takaisin Ouluun.

Harri Aho, Kärppien nykyinen urheilutoimenjohtaja, pelasi Kärpissä kevääseen 2002 saakka, jolloin hän lopetti oltuaan joukkueen kapteeni.

Pikku-Sebastian näki kaikki mahdolliset isän pelit, joihin mentiin äiti Leenan kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vanhemmat ovat kertoneet, että kun muut pikkulapset kirmasivat pelien aikana hallin käytävillä ja leikkivät leikkejään, tuijotti Sebastian kentän tapahtumia herkeämättä.

Hän ei aina malttanut edes syödä makkaraansa, vaan se jäähtyi kädessä kylmäksi, kun hänen kaikki huomionsa kiinnittyi kentän tapahtumiin.

Sebastian oli myös taikauskoinen. Harri Ahon pelinumero Kärpissä oli 5, ja Sebastian fanitti kaikista pelaajista eniten juuri isäänsä.

Hän on kertonut ihailleensa myös Jari Viuhkolaa ja Brett Lieversiä, mutta numerossa viisi oli pojalle jotain erityistä.

Leena Aho kertoo IS:lle, että aina ennen kotipeleihin lähtöä Sebastian kävi äitinsä kanssa vääntämässä pesukoneen nappulan viitoselle.

Jos se oli jäänyt tekemättä ennen jäähallille lähtöä, äidin kuljettaman auton oli käännyttävä takaisin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt