MM-kiekko

Leijonien hujoppihyökkääjä Marko Anttila paljastaa poikkeavan mailansa salaisuudet – ”Ihan toisesta maailmasta”

Julkaistu:

MM-kiekko
Marko Anttilan maila tarvitsee tavallista enemmän tuunausta.
Ammattikiekkoilijoiden mailat ovat yleensä sellaisia, joita ei kaupan hyllyiltä saa. Yli kaksimetrisen Leijonien hyökkääjän Marko Anttilan tapauksessa maila on jo tarina sinänsä.

Anttila kertoo, että hänen mailansa on noin 12 senttiä pitempi kuin pisimmät kaupasta löytyvät mailat. Kaupassa saatavissa olevat pisimmät mailat ovat noin 160-senttisiä.

Anttilan mailassa on jo tehtaalta tullessa lisämittaa kuusi senttiä. Sen jälkeen hän jatkaa työkalunsa pituutta vielä erikseen mailan varteen asennettavalla puutupilla.

– Luistimet jalassa maila yltää suorana minua leukaan asti, 203-senttinen Anttila raportoi Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Anttilan mailan flexi eli jäykkyys on 110, kun se esimerkiksi Eeli Tolvasella on 75. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että slovakialaisen puolustajajärkäleen Zdeno Charan on kerrottu käyttäneen jopa 165 flexin mailaa.

Pelkät numerot eivät kuitenkaan kerro koko totuutta. Komposiittimailan joustavuus riippuu myös mailan pituudesta, eivätkä eri valmistajien ilmoittamat flex-numerot ole täysin vertailukelpoisia keskenään.

– Mailani on suhteellisen jäykkä, vaikka se onkin pitkä, Anttila tuumaa.


– Mutta 165:n flexi on kyllä jo ihan toisesta maailmasta. En pystyisi itse pelaamaan sellaisella missään nimessä, hän jatkaa.

Ennen oli tyydyttävä nysään

Miten mailaa pidentävä puutuppi kestää käsittelyssäsi?

– On niitä jäänyt käteenkin ja poikki mennyt. Jollain liimallahan ne ovat siellä kiinni ja eivät määräänsä enemmän kulutusta kestä, Anttila kertoo.

Aikoinaan kakkosdivarista kiekkokartalle ponnistanut Anttila, 32, joutui ennen ammattilaisuraansa pelaamaan kokoonsa nähden liian lyhyellä mailla. Syykin oli selvä. Tarpeeksi pitkiä mailoja ei yksinkertaisesti löytynyt.

– Sitten kun pääsin Ilvekseen, sain ensimmäiset pidennetyt mailat. Siihen asti pelasin vain pisimmällä puumailalla, mikä oli saatavilla.

– Kyllä ne silloiset mailat minulle raa’asti lyhyitä olivat. En pystyisi enää sellaisella pelaamaan, Anttila hymähtää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt