Leijonille kova MM-uutinen: Eeli Tolvanen kisoihin! - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Leijonille kova MM-uutinen: Eeli Tolvanen kisoihin!

Julkaistu: 11.5.2018 14:40, Päivitetty 11.5.2018 15:32

Nashville Predatorsin hyökkääjä liittyy Leijonien MM-joukkueeseen.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue on vahvistanut, että Eeli Tolvanen liittyy Leijonien MM-joukkueeseen. Samalla hyökkääjä Mika Niemi palaa Tanskasta kotiin.

Tolvasen on tarkoitus pelata jo lauantai-illan ottelussa Kanadaa vastaan.

Tolvasen, 19, kausi NHL-joukkue Nashville Predatorsissa päättyi viime yönä, kun Winnipeg Jets kaatoi Predatorsin läntisen konferenssin välierien 7. ottelussa.

– Hienoa, että saadaan Eeli mukaan. Hän on tällä kaudella osoittanut Leijonissa ja KHL:ssä olevansa kansainvälisen tason huippupelaaja. Eelillä on kova into tulla ensimmäisiin miesten MM-kisoihinsa ja päästä pelaamaan, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoo.

Edellisen kerran Tolvanen pelasi Leijonissa Pyeongchangin olympiaturnauksessa, jossa hänet valittiin kisojen tähdistöön. Hän teki viidessä ottelussa tehot 3+6. Lisäksi hän kuului vuodenvaihteessa Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen.

Tolvanen kiekkoili koko KHL-kauden Jokerien riveissä. Kun helsinkiläiset putosivat pudotuspeleissä, Tolvanen siirtyi Predatorsin organisaatioon.

Hän pääsi pelaamaan kolmessa NHL:n runkosarjan ottelussa, mutta pudotuspeleissä hän ei mahtunut pelaavaan kokoonpanoon.

KHL:ssä Tolvanen pelasi 49 runkosarjaottelua tehopistein 19+17=36. Pudotuspeleissä hän teki 11 pelissä peräti kuusi maalia ja antoi yhden maalisyötön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?