Leijonafanit joivat MM-kantapaikkansa lonkerovarastot tyhjiksi vain neljässä päivässä – järjestäjä pani töpinäksi - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Leijonafanit joivat MM-kantapaikkansa lonkerovarastot tyhjiksi vain neljässä päivässä – järjestäjä pani töpinäksi

Leijonafanien kantapaikasta loppui lonkero, mutta nyt sitä on saatu lisää.

Kuvan henkilö ei liity lonkerokriisiin.­

9.5.2018 21:01 | Päivitetty 9.5.2018 21:39

Jääkiekon MM-kisoissa Tanskassa suomalaisfanien kantapaikka on SisuKlubi, joka sijaitsee noin 50 000 asukkaan Herningin ytimessä.

Alkuviikosta klubia riepotteli pienimuotoinen kriisi, kun lonkero pääsi loppumaan. Fanit imivät neljän päivän aikana yli 4 000 tölkkiä lonkeroa tuulen suojaan.

Keskiviikkona paikan seremoniamestari Pepe Jürgens vakuutti, että lonkerokriisistä on selvitty ja liki kansallisjuoman asemaan kohonnutta virvoketta riittää.

– Lonkero loppui maanantaina, mutta maahantuojalta saatiin lisää tiistaina, Jürgens kertoi.

Kotimaista long drink -juomaa eli lonkeroa tehtiin ensimmäistä kertaa Helsingin olympialaisia varten vuonna 1952.

– Lonkeroa on mennyt täällä paljon, mutta kyllä sitä ovat juoneet muutkin kuin suomalaiset. Esimerkiksi usea tanskalainen on maistanut lonkeroa ja tilannut sitä sitten lisää, Jürgens raportoi.

SisuKlubilta kerrottiin, että uusi kahden lavan lonkerotilaus saapui tiistaina. Jürgensin mukaan yhdessä lavassa on 4 570 tölkkiä. Näin ollen täydennykseksi olisi saatu yli 9 000 tölkkiä lonkeroa.

– Katsotaan nyt. Eniten porukkaa tänne odotetaan ensi viikonloppuna. Keleistä juomien menekki on paljon kiinni, Jürgens tuumi.

SisuKlubilla on Jürgensin mukaan noin 600 asiakaspaikkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?