Leijonien MM-joukkueessa liki tuplamäärä tulokkaita viime vuoteen nähden – mukana kovia nimiä NHL:stä

Julkaistu:

MM-kiekko
Leijonien MM-joukkueeseen nimettiin runsaasti kisojen ensikertalaisia.
Suomen MM-joukkueessa on tänä keväänä mukana peräti 13 MM-turnauksen ensikertalaista.

Kyse ei missään nimessä ole siitä, että Leijona-paita olisi tänä keväänä alennusmyynnissä. MM-tulokkaiden joukossa ovat muun muassa nuorten maailmanmestarit, NHL:stä ensi kertaa MM-kisoihin saapuvat Kasperi Kapanen ja Teuvo Teräväinen.

Mukana on myös tukku nuoria pelaajia, jotka ovat nousseet kansainväliselle tasolle kuluneen kauden aikana.

Uusille kasvoille tilaa ovat avanneet myös Euroopassa pelaavien maajoukkueen vakiokasvojen vammat. Puolustukseen aukesi yksi paikka, kun olympiajoukkueen kapteeni Lasse Kukkonen lopetti maajoukkueuransa. Kukkonen oli tehnyt päätöksensä jo vuosi sitten mutta kertoi asiasta SM-liigan loppuotteluiden jälkeen.

Viime vuonna Suomen joukkueessa oli seitsemän ensikertalaista. Vuonna 2014, jolloin Leijonat hävisi kyseenalaisen tuomaritoiminnan sävyttämän MM-loppuottelun Venäjälle, ensikertalaisia oli peräti 16.

Maalivahdit

Ville Husso (San Antonio Rampage, AHL)

Loistava kausi AHL:ssä takana. Yksi farmiliigan parhaista veskareista. HIFK:n kasvatti löysi muutama vuosi sitten urheilullisemman elämäntavan. Ollut aina erittäin lahjakas. Kolkuttelee NHL:n portteja.

Eero Kilpeläinen (Örebro, SHL)

Ensimmäinen kausi ulkomailla oli menestys. Varsinkin alkukausi SHL:n Örebrossa oli todella hyvä. Keväällä muutama huonompikin esitys. MM-joukkueessa kolmosveskari.

Puolustajat

Miro Heiskanen (HIFK, SM-liiga)

Loukkaantumiset sotkivat kautta, joka on sisältänyt jo SM-liigapelien lisäksi nuorten MM-kisat ja olympialaiset. Dominoi välillä liigakaukaloita miten tahtoi.


Miika Koivisto (Kärpät, SM-liiga)

Hurjat 39 pistettä SM-liigassa takonut Koivisto tuo niin ikään kiekollista osaamista puolustukseen. 27-vuotias pakki on vasta viime vuosina alkanut lunastaa potentiaaliaan toden teolla.

Juuso Riikola (KalPa, SM-liiga)

Hyvin liikkuva ja kiekon kanssa taitava pakki pelasi väkevän kauden KalPassa. Ensi kaudeksi Lukkoon siirtyvä puolustaja pelasi hyvin MM-leirillä. Jäänee silti Mikkolan tapaan pieneen rooliin.

Niko Mikkola (Tappara, SM-liiga)

Ailahteli paikoitellen liigakauden aikana. Isokokoinen Mikkola on hyvä yleispakki. Käyttökelpoinen alivoimalla. Jäänee kuitenkin pieneen rooliin.

Markus Nutivaara (Columbus Blue Jackets, NHL)

Itsevarmoin ottein Columbuksen takalinjoilla luutinut Nutivaara on yksi puolustuksen kiekollisista johtohahmoista. Tuo paljon tärkeää osaamista Leijonien takalinjoille.


Hyökkääjät

Kasperi Kapanen (Toronto Maple Leafs, NHL)

Tärkeä palanen hyökkäyksessä. Todistanut, että pää kestää kovat paikat. Teki Pikkuleijonien MM-kultaosuman jatkoajalla 2016 ja iski tämän kevään ainoan pudotuspelimaalinsa seiskapelissä Bostonia vastaan alivoimalla jäätävästi.


Antti Suomela (JYP, SM-liiga)

Voitti SM-liigan pistepörssin mutta sai kauden ensimmäiset A-maajoukkuepelit vasta liigakauden jälkeen. MM-leirillä erinomaisia otteita. Tehnee NHL-sopimuksen kisojen jälkeen.

Mika Niemi (Jokerit, KHL)

Aiemmin hyökkäyspään taiteilijana tunnettu Niemi on omaksunut täysin uudenlaisen roolin Jokerien nelossentterinä. MM-kaukaloissa luvassa samankaltainen, puolustavampi rooli.

Sakari Manninen (Örebro, SHL)

Pienikokoinen mutta monikäyttöinen Manninen oli jo helmikuussa mukana olympialaisissa. Pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä. Pelasi Kilpeläisen tapaan ensimmäisen kautensa ulkomailla ja Örebrossa. Huippukausi alla.

Teuvo Teräväinen (Carolina Hurricanes, NHL)

Oli mukana World Cupissa 2016 mutta jäi silloin pieneen rooliin. Nyt johtavien pelaajien joukossa. Oli MM-kultakapteeni nuorten kisoissa 2014. Takana erittäin hyvä kausi NHL:ssä.

Saku Mäenalanen (Kärpät, SM-liiga)

Vuoden 2014 nuorten maailmanmestari ei ole pelannut yhtään aikuisten maaottelua. Yhteisen historian ansiosta jokerikortti esimerkiksi Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon rinnalle. Suoraviivainen laituri teki aikoinaan nuorten MM-kultajoukkueelle 7 maalia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt