MM-kiekko

Mikko Rantasen osallistuminen varmisti huiman faktan: yksi luku kertoo miten ainutlaatuinen ketju Leijonilla nyt on kasassa

Julkaistu:

MM-kisat
Lauri Marjamäellä on MM-joukkueessaan hyökkäystrio, jollaista ei ole Leijonissa MM-jäällä koskaan nähty.
Leijonat sai tällä viikolla MM-ryhmäänsä kaksi kivikovaa vahvistusta, kun Carolina Hurricanesin kaksi parasta pistemiestä Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho liittyivät joukkueeseen.

Tuorein vahvistus on Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Mikko Rantanen. Hänen liittymisensä Leijoniin varmistui torstaiaamuna.

– Kova pelimies, joka tykitti tosi kovaa menemään (Nathan) MacKinnonin ja (Gabriel) Landeskogin kanssa. Heillä oli huikea ketju kasassa, Teräväinen sanoi keskiviikkona, ennen kuin tieto Rantasen liittymisestä kisajoukkueeseen oli varmaa.

Aika huikean ketjun saisi myös kasaan, jos Rantanen, 21, istutettaisiin Leijonien MM-joukkueessa Teräväisen, 23, ja Ahon, 20, rinnalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– No, voisimme me olla ihan surkeitakin. Mutta olisi se hienoa pelata tuollaisessa ketjussa, Teräväinen sanaili.

Rantasen liittyessä Leijoniin voidaan puhua jopa kaikkien aikojen suomalaisesta ykkösnyrkistä MM-kaukaloissa. Kolmikon yhteenlaskettu pistemäärä NHL:ssä oli viime kaudella 213 pistettä. Teräväinen teki 82 ottelussa 23+41=64 pistettä, Aho 78 ottelussa 29+36=65 pistettä ja Rantanen 81 ottelussa hurjat 29+55=84 pistettä.

Suomi ei ole ikinä saanut yhtä tehokasta kolmikkoa yhteen MM-kisoissa. Ei edes Suomen historian tehokkaimpien pistetykkien Teemu Selänteen tai Jari Kurrin parhaina päivinä.

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki ei eilen halunnut spekuloida pelaajatilanteella. Myös GM Jere Lehtinen oli vähäsanainen mahdollisista uusista vahvistuksista.

– Olemme jutelleet Mikon kanssa ja sellainen signaali on, mutta en viitsi mennä yhtään asioiden edelle. Kaikki asiat pitää käydä ensin läpi NHL-joukkueen ja muiden kanssa.

Teräväinen, Aho ja Rantanen ovat Suomen uuden aallon supertähtiä. Aho ja Rantanen ovat jo pelanneet MM-kisoissa, mutta Teräväiselle turnaus on uusi kokemus.

Suomen alle 20-vuotiaat 2014 MM-kultaan kipparoinut Teräväinen tietää, että hän on isossa valokeilassa.

– Tiedostan totta kai paineet ja sen, että niitä tulee ulkopuolelta. Olen tottunut elämään paineiden kanssa, mutta niiden suhteen on nyt varmasti lisää totuteltavaa. En ole ennen ollut kisoissa, ja nämä ovat iso asia Suomelle, Teräväinen linjasi.

Aikuisten arvokisakokemusta Teräväisellä on vain syksyn 2016 World Cupista, joka oli Suomelta pannukakku – ja jossa Teräväinen itse joutui marginaalirooliin.

– Nyt voin ja haluan ottaa ison roolin, Teräväinen sanoi.

Sitä Teräväiseltä odottaa myös päävalmentaja Marjamäki.

– Teuvo on henkisesti, pelillisesti ja fyysisesti hyvässä kunnossa. On hyvä, että hän on päässyt vähän huilaamaan. Odotamme häneltä pelillistä johtajuutta. Viime viikolla meillä oli 15 ylivoimaa ja vain yksi tehty maali, joten tarvitsemme sinne erikoisosaamista ja tehoja, Marjamäki sanoi ja viittasi myös muihin NHL-tähtiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt