NHL-pelaajien kieltäytymisaalto Leijonien MM-joukkueesta puhuttaa – Kalervo Kummola: ”Ei kovin hyvältä näytä...” - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

NHL-pelaajien kieltäytymisaalto Leijonien MM-joukkueesta puhuttaa – Kalervo Kummola: ”Ei kovin hyvältä näytä...”

Suomen MM-joukkueessa pelasi keväällä 2017 seitsemän NHL-pelaajaa.

Suomen MM-joukkueessa pelasi keväällä 2017 seitsemän NHL-pelaajaa.

Julkaistu: 17.4.2018 12:45

Kalervo Kummolan mukaan MM-ryhmästä tehtävien lopullisten johtopäätösten aika on myöhemmin.

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtajana vuosina 1997–2016 toiminut Kalervo Kummola on seurannut Leijonien MM-ryhmän muotoutumista ja sen NHL-pelaajien niukkaa määrää kaksijakoisin tuntein.

Leiriryhmässä ovat Pohjois-Amerikassa pelaavista vain puolustajat Julius Honka (Dallas Stars) ja Ville Pokka (Belleville Senators) sekä maalivahdit Ville Husso (St. Louis Blues/San Antonio Rampage) ja Harri Säteri (Florida Panthers/Springfield Thunderbirds).

Kvartetista Honka pelasi tällä kaudella 42 NHL-ottelua, Säteri yhdeksän.

– Ei kovin hyvältä näytä..., Kummola aloittaa.

– ...mutta aikaa on vielä. Tämän hetken tilanteesta ei voi vetää lopullista johtopäätöstä. Katsotaan rauhassa. Lopputulos ratkaisee, hän muistuttaa.

Kalervo Kummola Pietarin MM-kisoissa 2016, jolloin Suomi saavutti hopeaa Kari Jalosen valmentamana.

Kalervo Kummola Pietarin MM-kisoissa 2016, jolloin Suomi saavutti hopeaa Kari Jalosen valmentamana.

Leijonat valmistautuu parhaillaan MM-kisoihin, jotka pelataan Tanskassa 4.–20. toukokuuta.

Siellä ei varmasti nähdä Aleksander Barkovia, Jesse Puljujärveä, Rasmus Ristolaista, Esa Lindelliä, Jussi Jokista, Antti Raantaa ja Markus Granlundia.

NHL:ssä kauttaan jatkaa yhä 22 suomalaispelaajaa, joista vähintään viiden pelit päättyvät varmasti ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen.

Lisäksi päävalmentaja Lauri Marjamäki odottaa kuumeisesti, mitä Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen tekevät MM-kisojen suhteen.

– Ruljanssi on sama joka kevät ennen MM-kisoja. Sopassa on monta lusikkaa: agentit, GM:t, lääkärit, valmentajat ja muut siellä välissä. NHL-seurat maksavat pelaajiensa palkat, ja MM-kisojen ajankohta on vaikea. Joskus on puhuttu, että MM-kisat pelattaisiin syksyllä, mutta se ei ole käynyt NHL:lle.

Yhtä asiaa Kummola ei ymmärrä.

– Minua ihmetyttää Floridan GM:n (Dale Tallon) lausunto, että Barkov on terve ja huilaa, vaikka pelaaja valitettavasti loukkaantui runkosarjan lopussa. Tiedän, että hän oli tulossa innoissaan MM-kisoihin. Barkovin saapuminen olisi varmasti innostanut muitakin, hän korostaa.

Kalervo Kummolan mukaan Aleksader Barkov oli tulossa MM-kisoihin innokkaasti.

Kalervo Kummolan mukaan Aleksader Barkov oli tulossa MM-kisoihin innokkaasti.

Kummolan puheenjohtajakaudella NHL-pelaajien virta MM-kisoihin oli aina huomattavasti vuolaampi kuin tänä keväänä.

Kun ”Kale” piti lankoja käsissään, kieltäytymisaalto oli silloin tuntematon käsite.

– No joo. Nykyiset henkilöt tekevät varmasti parhaansa, ja Jere Lehtinen (Leijonien GM) on erittäin kunnioitettu henkilö Pohjois-Amerikassa. En osaa ottaa asiaan muuten kantaa.

– MM-kisoihin kannattaa keskittyä sillä joukkueella, joka siellä on. Se on nähty ennenkin, että etukäteen tuomittu joukkue kasvaa yhtenäiseksi ja voi menestyä MM-kisoissa. Maalintekijöitä toki kaivataan.

Tuoreimmat osastosta