Leijonat ei ole ainoa MM-kaukalossa pettynyt joukkue – Ruotsilla huonoin aloitus 21 vuoteen

Julkaistu:

MM-kisat
Ruotsin kone on yskinyt MM-turnauksen ensimmäisissä otteluissa.
Ruotsi lähti MM-turnaukseen peräti 16 NHL-pelaajan voimin, mutta alku on ollut sinikeltaisille vähemmän rohkaiseva. Rankkaritappio Venäjälle, voitto Saksasta ja maanantainen tappio USA:lle pitävät Ruotsin neljäntenä A-lohkossa ennen tiistain pelejä.

Alku on Ruotsin heikoin MM-kisoissa 21 vuoteen. Vuonna 1996 Wienissä Ruotsi hävisi ensin Tshekille, voitti Ranskan ja pelasi sitten tasan Italian kanssa.

– Otteluita on voitettava, ja siinä emme ole onnistuneet. Kun tuloksia katsoo, emme voi olla tyytyväisiä, kapteeni Joel Lundqvist sanoo.

Lohkovoitto on jo pitkälti karannut Ruotsilta. Kapteeni Lundqvist kuitenkin muistuttaa, että puolivälieristä alkaen on pelattava turnauksen parhaat pelit.

– Emme ole pelanneet niin huonosti, mutta on tärkeää löytää keinot myös voittaa pelejä.

Tre Kronor kohtaa alkulohkossa vielä Latvian, Slovakia, Italian ja Tanskan, joten voittotilin karttuminen näyttää melko todennäköiseltä.


Hurja puolustus

Ruotsin alakerta on paperilla turnauksen kovin. NHL-puolustajat Victor Hedman, Anton Strålman, Jonas Brodin, Oliver Ekman-Larsson, John Klingberg ja Alexander Edler muodostavat timantinkovan kuusikon.

Maan parhaista puolustajista käytännössä vain Erik Karlsson puuttuu MM-joukkueen vahvuudesta. Hänen edustamansa Ottawa Senators on yhä mukana NHL:n pudotuspeleissä.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt