Komarovin ulosajanut ruotsalaistuomari joutui someraivon kohteeksi: ”Lapseni ovat kärsineet tästä” - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Komarovin ulosajanut ruotsalaistuomari joutui someraivon kohteeksi: ”Lapseni ovat kärsineet tästä”

Ruotsalaiset erotuomarit Mikael Nord ja Tobias Björk saivat kovaa kritiikkiä jääkiekon MM-kisojen aikana.

Mikael Nord (oik.) oli toinen ruotsalaistuomareista Suomi–Venäjä -ottelussa.

21.5.2015 11:27

Mikael Nord ja Tobias Björk tuomaroivat Suomen ja Venäjän välisen alkulohkon kamppailun. Suomen Leo Komarov ajettiin ulos, kun hän taklasi kiekollista Jevgeni Medvedeviä puhtaasti. Komarovin ulosajoa kritisoitiin runsaasti – jopa ruotsalaisen TV4:n asiantuntija piti tuomiota ”todella huonona”.

Nyt toinen kohutuomareista, Mikael Nord, on kertonut näkemyksiään kohuottelusta. Nord puhui asiasta ruotsalaiselle Bärgslagsbladetille.

Nordin mukaan tuomarit saivat sosiaalisessa mediassa kohtuuttoman kovaa kohtelua.

– Internetissä ja sosiaalisessa mediassa voi selvästikin kirjoittaa mitä tahansa, kenestä tahansa ja niin paljon kuin haluaa, Nord tilittää.

– Kun ajattelee, miten paljon paskaa minusta ja tuomarikollegoistani on kirjoitettu, olen miettinyt mihin tässä ollaan oikein menossa.

Nord ihmettelee, mihin MM-kisoissa tehty huono tuomio voi johtaa.

– Lapseni ovat kärsineet tästä. Ei vain siitä mitä tapahtui MM-kisoissa, vaan myös se kaikki on vaikuttanut, mitä internetissä kirjoitetaan. Juuri se on satuttanut eniten perhettäni. Ihmisten pitäisi ajatella hieman, miten heidän kirjoittelunsa vaikuttaa kolmansiin osapuoliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?