Jääkiekossa on taas punakone – eikä pelipaidassa lue enää CCCP

Julkaistu:

Jääkiekon MM-kisat
Ylen TV1 lähetti eilen uusintana ohjelman, joka kertoo suomalaisen jääkiekkoilun pioneeriteoista, siitä kaikkein kovimmasta.
Suomi kaatoi Moskovan Luzhniki-hallissa joulukuussa 1971 Neuvostoliiton ällistyttävästi 4–2. Punakoneeksi kutsuttu Neuvostoliitto oli aikansa ylivoimaisimpia palloilumaajoukkueita maailmassa.

Moni jääkiekkonostalgikko on kaipaillut punakoneen uutta tulemista, ja nyt toiveisiin on vastattu. Tällä kertaa punaisen pelipaidan rintamusta ei kuitenkaan korista CCCP-teksti, vaan Kanadan kansallissymboli, vaahteranlehti.

Kun Kanada sai jalkeille MM-kisoihin poikkeuksellisen nimekkään joukkueen, turnauksen suurin ennakkosuosikki toki tiedettiin. Ensi vuoden Maailmancup kiinnostaa kaikkia Kanadan huippupelaajia, ja siksi kynnys sanoa MM-valitsijoille ei kiitos runsas vuosi ennen turnausta nousi korkeaksi.

Mutta Kanada pisti Tshekissä pystyyn vertaistaan hakevat murskajaiset. Yli 50 osumaa, parhaaseen neuvostomalliin, plussalle taottu maaliero kertoo kaiken olennaisen turnauksen voimasuhteista. Kanada on kansallislajissaan tällä hetkellä ja näkyvissä olevassa tulevaisuudessa täysin ylivoimainen mahti. Vertailukohtaa voi etsiä lähinnä USA:n käytännössä lyömättömästä koripallomaajoukkueesta.

Kanada on yksiselitteisen paras niin teknisesti, taktisesti kuin fyysisesti. Jo Sotshin olympiaturnauksessa esitys oli aivan suvereeni, eikä Kanada ole sen jälkeenkään vilkuillut taustapeiliin. Tämän vuoden puolella tuli ensimmäisen alle 20-vuotiaiden MM-kulta kuuteen vuoteen ja sunnuntaina ensimmäinen miesten MM-kulta kahdeksaan vuoteen.

Jos Kanadan tähtipelaajien asenne MM-kisoja kohtaan pysyy yhtä myönteisenä jatkossa, se on jokakeväiselle turnaukselle mitä paras uutinen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt