10 Leijonaa muistaa tämän shokin – ei saa toistua

Suomen jääkiekkohistorian ainoa tappio Tanskalle tuli vuoden 2010 MM-kisoissa. Nykyjoukkueesta 10 pelaajaa oli silloin mukana.

Viisi vuotta sitten Leijonat törmäsi Tanskan puolustussumppuun.

Suomi on hävinnyt Tanskalle kaikkina aikoina yhden ainoan ottelun. Se tapahtui Saksan Kölnissä vuoden 2010 MM-kisoissa Leijonien avausottelussa, kun Tanska yllätti Leijonat housut kintuissa ja voitti 4–1.

Suomi oli voittanut kaikki 9 aikaisempaa A-maaottelua Tanskaa vastaan huumaavalla maalierolla 51–8.

Kölnin shokissa oli mukana 10 nykyjoukkueen pelaajaa: maalivahti Pekka Rinne, puolustajat Juuso Hietanen ja Topi Jaakola sekä hyökkääjät Juhamatti Aaltonen, Juha-Pekka Hytönen, Jarkko Immonen, Jussi Jokinen, Leo Komarov, Petri Kontiola ja Antti Pihlström.

Silloin Rinne torjui vain 13 kertaa, kun Tanskan Frederik Andersenille torjuntoja kertyi 36.

Kokolailla samanlainen pelin kuva on odotettavissa tänä iltana: Suomi painaa ja yrittää murtaa Tanskan puolustuksen.

Kölnin shokki ei silti saa missään nimessä toistua. Vaikka puhutaan vasta alkulohkon toisesta pelistä, niin Leijonilla on jo tavallaan pakkovoiton paikka. Alkulohkossa kestää kolme tappiota jatkopaikan vaarantumatta, mutta neljällä tappiolla jatkopaikka on jo ihan kiikun kaakun.

Suomella on kuitenkin tulossa vastaan vielä todella nimekäs Venäjä ja potentiaalisista maista Slovakia ja Valko-Venäjä.

Kölnin notkahduksen jälkeen Suomi on pelannut Tanskaa vastaan kerran MM-tasolla. Bratislavan kultakeväänä Suomi hoiteli juutit tyylikkäästi ja vaivattomasti 5–1. Tänään illalla Leijonilta odotetaan samaa.

Siinä joukkueessa pelasi 9 nykyleijonaa: puolustajat Jaakola, Sami Lepistö ja Anssi Salmela sekä hyökkääjät Aaltonen, Immonen, Komarov, Janne Pesonen, Pihlström ja Tuomo Ruutu.

Ottelu alkaa kello 21.15.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?