Leijonien ykköspelaaja: "Liian halpoja maaleja"

Suomen parhaana palkittu Joonas Kemppainen ihmetteli virhesumaa.

Joonas Kemppainen

Kärppien mestarijoukkueen tähtisentteri Joonas Kemppainen vakuutti MM-debyytissään. Raamikas 27-vuotias kainuulainen pääsi nopeasti MM-tempoon kiinni ja hallinnoi keskikaistaa liigajäiltä tutulla tarkkuudella.

– Oli kovatasoinen peli. Vastassa oli taitavia ja äijiä, jotka luistelivat kovaa. Tällä tasolla ei tarvitse montaa paikkaa antaa ennen kuin rokottavat. Olin kahden maalin aikana kentällä, joten en voi mitenkään olla tyytyväinen peliini, Kemppainen ruoski itseään.

Kemppainen saalisti USA-ottelussa uransa ensimmäisen tehopisteen MM-jäillä alustamalla toisen debytantin Jyrki Jokipakan maalin toisessa erässä. Kemppainen palkittiin Leijonien parhaana pelaajana ottelun jälkeen.

– Palkinto ei kyllä lohduta yhtään. Harmittaa, että hävisimme, tuhahti Kemppainen.

– Annoimme liian halpoja maaleja. Paljon tuli huolimattomia kiekonmenetyksiä. "Peksi" (ykkösvahti Pekka Rinne) otti muutaman huippukopin, mutta USA käytti kovalla prosentilla maalipaikat. He osaavat maalinteon.

Samaa ei voi sanoa Leijonista avausottelussa. Kokonaisuutena Leijonien hyökkäyspelistä puuttui määrätietoisuutta ja rytmiä. Peli meni loppua kohti puskemiseksi.

– Uudet kentät vaikuttivat tietenkin vielä. Omassa pelissänikin oli liikaa vielä viivettä. Turha miettiminen pitää saada pois. Sitä kautta pystymme parantamaan. Nyt oli liikaa välimallin peliä, analysoi Kemppainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?