Venäjä ylpeilee hyllytetyn valmentajan mikrofonitempulla

Julkaistu:

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen valmennusjohto riemuitsee venäläislehdissä avoimesti siitä, kuinka hyllytetty päävalmentaja Oleg Znaroks onnistui olemaan koko MM-finaalin yhteydessä pelaajiin.
Kurkunleikkauseleensä vuoksi katsomoon joutunut Znaroks kertoi jo ennen peliä, että hän ei aio alistua toimitsijakieltoon, vaan aikoo antaa vaihtoaitioon ohjeita mikrofonin avulla.

Venäläisen Wek.ru-sivuston mukaan Znaroks antoi radioyhteyden avulla komentoja nimenomaan apuvalmentaja Vladimir Fedosoville, joka istui venäläispelaajien vaihtoaitiossa. Fedosov kertoi puolestaan ohjeita eteenpäin.

Venäjän päävalmentajan tehtävät finaalin ajaksi otti puolestaan Harjis Vitolins, joka kävi molemmilla erätauoilla hallin ulkopuolella tapaamassa Znaroksia.

- Oleg Valerjevitsh oli yhteydessä avustajiin ja minä puhuin hänen kanssaan erätauolla ulkona. Koko ottelun ajan olimme yhteydessä jonkin välityksellä, hänen läsnäolonsa tuntui, Vitolins kertoi venäläislehdille.

Katso video: Suomi voimaton Venäjän valmentajan tempun edessä - tässä syy

Znaroks seurasi peliä aitiosta, jossa oli hänen lisäkseen muun muassa Venäjän kiekkoliiton johtaja Vladislav Tretjak ja useita muita venäläisiä kiekkovaikuttajia. Znaroksista otetuissa kuvissa näkyy, että hänellä oli koko ajan käytössään mikrofoni, josta hän lähetti komentoja vaihtoaitioon.

- Hyllyttämisen jälkeen olin rauhallinen, mutta sitten aloin pikku hiljaa hermoilla. Koko aitio oli sokissa, kun he kuuntelivat, kuinka olin yhteydessä kavereihin ja kerroin, mitä ja kuinka heidän pitäisi tehdä, Znaroks kertoi radioyhteydenpidostaan apuvalmentajiinsa pelin aikana.

Venäjän mediassa ei ole millään tavalla asetettu kyseenalaiseksi Znaroksin keksimää kiertotietä, vaan hänen mikrofonitempustaan on kerrottu ylpeillen. Yleissävy jutuissa on se, että Znaroks hyllytettiin täysin aiheetta finaalista, koska maailmalla on ”ennakkoluuloinen ja puolueellinen asenne Venäjää vastaan”.

- Znaroks joutui olemaan poissa finaalista rangaistuksen vuoksi. Tapaus on ennenkuulumaton. Valitettavasti me joudumme kohtamaan tällaisia esimerkkejä ennakkoasenteista, emme voi sille mitään, mutta sitä vahvemmiksi me tulemme, sanoi esimerkiksi KHL-sarjan johtaja Aleksandr Medvedev R-Sportille.

Korjattu lähde oikeaksi: wek.ru.