Näin Olli Jokinen kommentoi finaalin tapahtumia

Julkaistu:

Leijonien kapteeni Olli Jokinen kommentoi ruotsalaislehti Expressenille finaalia ja puhui samalla tuomaritoiminnasta.
"Venäjä oli kova vastustaja Suomelle MM-finaalissa. Ja kuten joukkueiden edellisessä kohtaamisessa alkulohkossa, jonka Venäjä myös voitti, suomalaiset kokivat tuomareiden olleen heitä vastaan", kirjoittaa Expressen verkkosivuillaan.

- Jos seuraat ylipäätänsä jääkiekkoa, voit muodostaa oman käsityksesi, Leijonien kapteeni Olli Jokinen sanoi Expressenin toimittajalle.

Suomen ja Venäjän kohtaamisessa alkulohkon pelissä oli pari kyseenalaista tilannetta, jossa toisessa hyväksyttiin suomalaisten mielestä epäselvä jäähy. Toisessa taas venäläispelaaja Vadim Shipatshev taklasi Pekka Jormakkaa rajusti ja selvisi jäähyittä. Myöhemmin kansainvälinen kiekkoliitto langetti Shipatsheville kolmen ottelun pelikiellon.

MM-finaalissa pelattiin alusta lähtien kovaa ja tuomarikaksikko Lars Brüggemann-Keith Kaval oli helisemässä.

- Ei se meitä häirinnyt, että finaalissa pelattiin kovaa. Olisimme pärjänneet tasakentällisin heitä vastaan koko illan, Jokinen sanoi.

- Peli oli 2-2 ja meillä oli ylivoima. Heidän pelaaja hyppää keskelle hässäkkää ja alkaa karjua. Tilanne päättyy niin, että me saamme jäähyn. Ja sitten saamme uuden jäähyn, Jokinen päivitteli.

- Mutta me tiesimme, mitä heiltä voi odottaa tässä ottelussa. Me tiesimme, että emme voi ottaa jäähyjä. Me olimme varsin hyviä tasakentällisin. Venäjä on hyvä joukkue ja jos he saavat noin monta ylivoimatilannetta, he tekevät maaleja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt