MM-kiekko

Kalervo Kummola kirosi finaalin tuomarit: "Perkele!"

Julkaistu: , Päivitetty:

MM-finaali
Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola on kypsänä MM-kisojen tuomarointiin.
Suomi joutui pelaamaan finaalissa Venäjän lisäksi outoa tuomarilinjaa vastaan. Kummolan mukaan Suomi joutui tuomarisekoilun uhriksi.

- Perkele! Systeemi ei ole muuttunut mihinkään. Vuodesta toiseen sama homma! Tuollaisia kundeja tuodaan jostain Kanadan amatöörisarjoista ja muualta viheltämään. Jenkit haluavat tuoda joitain yliopistopoikia, kun ammattilaisiakin olisi tarjolla, Kummola pauhasi IS:lle puhelimitse finaalin jälkeen.

- Tämä ei ollut turnauksen ainoa peli, jossa tuomarit sotkivat pelin. Pelaajat ovat näissä kisoissa ammattilaisia, mutta tuomarit eivät!

Kummola on ottanut jo aiemmin MM-kisojen vuosia jatkuneen tempoilevan tuomarityöskentelyn esille Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallituksessa.

- Kerroin jo turnauksen aikana (IIHF:n) hallitukselle, että meidän pitää ottaa vakavasti tämä ongelma. Ehdotukseni on, että otamme NHL:stä tuomarit ja parhaat KHL:n tuomarit. Muutos pitää nykyiseen tilanteeseen tulla, se on selvä, jyrähti myös IIHF:n varapuheenjohtajan pallilla istuva Kummola.

Ota kantaa

Oliko tämä voitettu hopea?

Kyllä 39% Ei 61%
Ääniä yhteensä 38

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt