MM-kiekko

Petteri Nummelin: "Ilmeisesti olen tehnyt jotain hyvää Sveitsin jääkiekkoilulle"

Julkaistu:

Jääkiekko
Sveitsin kapteenin huomionosoitus lämmitti Petteri Nummelinin mieltä.
Eilen illalla heti sen jälkeen kun Sveitsi oli tehnyt Leijonille ison palveluksen kaatamalla Latvian, Sveitsin kapteeni Mathias Seger muisti kahta suomalaiskiekkoilijaa erittäin tyylikkäällä mutta perin harvinaisella tavalla.

- Teimme tämän Numpalle ja Sulolle, Seger sanoi.

Kapteeni tarkoitti Petteri Nummelinia ja Ari Sulanderia, jotka pelasivat pitkän ja menestyksekkään uran Sveitsin pääsarjassa. Sulander pelasi Zürichin ZSC:ssä Segerin kanssa peräti 13 kautta, mutta Nummelin ja Seger eivät olleet koskaan joukkuekavereita. Siksi Segerin huomionosoitus lämmitti Nummelinia erityisesti.

- Tuntui kivalta. Ilmeisesti olemme tehneet jotain hyvää Sveitsin jääkiekkoilulle, Nummelin sanoi.

- Sikäli se oli jännä kommentti, että hän sanoi sen heti pelin jälkeen, eli se ei voinut tulla yhtäkkiä mieleen. Hänen oli täytynyt miettiä sitä etukäteen, Nummelin pohti.

Leijonien päävalmentaja Erkka Westerlund olisi halunnut peräti 15 MM-kisat pelanneen Nummelinin myös tämän kauden kisajoukkueeseen. Puolustaja joutui kuitenkin jäämään pois SM-liigan 7. välierässä tulleen olkapäävamman takia. Mutta Sveitsin voiton ja Segerin sanojen myötä Nummelininkin voi siis tulkita antaneen panoksensa Leijonien tämän kevään turnaukseen!

- Joo-oo, se on totta… No eiköhän Sveitsi halunnut pelata myös päävalmentaja Sean Simpsonille, joka jättää maajoukkueen, Nummelin arveli.

Ilmeisesti olisit paljon mieluummin auttanut Leijonia kaukalossa?

- Totta kai. Yleensä MM-kisat on ollut luonnollinen jatke kaudelle, kun pudotuspelien aikaan on muutenkin ollut parhaassa kunnossa. Mutta nyt ei ollut mitään toivoa.

Edellisen kerran Nummelin on pelannut MM-kisoissa keväällä 2010. Hän sanoo, että pystyy nykyään jo hieman katselemaankin Leijonien pelejä.

- Ekoina vuosina, kun en ollut itse kisoissa, pelien katsomisesta ei tullut mitään. Jännitti niin paljon ja elin niin vahvasti mukana. Nyt uskallan jo vähän katsoa pelejä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat