MM-kiekko

Nummelin: Olen aina valmis maajoukkueeseen

Julkaistu:

Leijonien monivuotinen luottopuolustaja Petteri Nummelin janoaa paikkaa Sotshin kisakoneesta.
Räväkästä tukkamuodista ja poikamaisesta innokkuudesta voisi äkkiä päätellä, että Santahaminan varuskunnan urheilukentällä kirmaa parikymppinen hilpeä anarkisti. Vauhtia piisaa ja suu käy.

Todellisuudessa show’ta pyörittää Petteri Nummelin, 40.

Leijonien monivuotisen luottopuolustajan puheista ja elekielestä on havaittavissa, ettei leipiintymistä urheilijan uraa kohtaan ole.

- Olen aina sanonut, että sitten kun into loppuu, lopetan heti, Nummelin vahvistaa.

Torstaina konkaripuolustajalla riitti intoa rehkiä potentiaalisille talviolympiaurheilijoille tarkoitetun olympiapäivän merkeissä.

Jämäkässä tikissä oleva turkulainen nosteli muun muassa traktorin renkaita – pilke silmäkulmassa, tietenkin.

- Oli yllättävän raskasta! Tiedän, että tuota käytetään harjoitusmuotona. Ihan mielenkiintoista.

Vielä mielenkiintoisempaa on Nummelinin tekemä seuravalinta aiemmin keväällä. TPS:n kasvatti kohautti kiekkokansaa valitsemalla uudeksi seurakseen Rauman Lukon. Siirto on edelleen arka aihe Turussa.

- Kyllähän ihmiset ovat siitä tulleet juttelemaan, kyselemään ja ihmettelemään, mutta monet myös ymmärtävät, ettei joka seuraan voi mennä, mihin haluaa.

- Olen käynyt jo Raumalla treenailemassa. Hyvä ensivaikutelma jäi. Itselläni on ainakin kovat odotukset joukkueen suhteen, Nummelin ilmoittaa.

Tuleva kausi on monessa suhteessa poikkeuksellinen, sillä Sveitsissä pitkään kiekkoillut Nummelin aloittaa kautensa SM-liigassa ensimmäistä kertaa sitten syksyn 1994.

Lisäksi ensi talven kruununa kiiltelee Sotshin kivikova olympiaturnaus. Suomen päävalmentajana kisoissa toimiva Erkka Westerlund on jo kysellyt Nummelinin halukkuutta karkeloihin.

- Sanoin Erkalle, että totta kai kiinnostaa! Olen aina valmis maajoukkueeseen.

Nummelinin edellisestä arvoturnauksesta on vierähtänyt aikaa kolme vuotta.

- Olen ollut aiemmin myös onnekas ja terve oikeaan aikaan. Olen saanut paljon hienoja kokemuksia ja muistoja maajoukkueessa. Niitä haluaa aina lisää.

Tänä keväänä kutsua MM-joukkueeseen ei tullut. Millainen kolaus se oli?

- Sillä lailla tietysti, että mahdollinen kisapaikka motivoi ja jaksoin treenata sen avulla, vaikka peliaikaa ei Luganossa tullut. Onneksi en saanut tietää päätöstä kesken kauden.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt