Kontiola ja Raanta kaatoivat Slovakian

Julkaistu:

Ensimmäiseen peliin 2+1 pistettä. Toiseen 1+1. Suomen ykkössentterin Petri Kontiolan tuloskäyrä on uhkaavasti laskussa. Ei sentään. Suomi on saanut kaksi uutta jääkiekkosankaria: Petri Kontiolan ja Antti Raannan.
Ilman Kontiolan loistavaa peliä ja maalivahti Antti Raannan lähes sensaatiomaisen varmoja otteita, Suomella olisi ollut ikävä iltapuhde Slovakiaa vastaan Hartwall-areenassa.

Kontiola järjesti Suomen avausmaalin ja teki 2-0-johto-osuman kolmannen erän alussa heti Slovakian ylivoimapelin jälkeen. Niiden suoritusten ja Raannan torjuntojen ansiosta Suomi juhli MM-kisoissa jo toista voittoaan.
 
Kontiola on ollut nyt mukana yhtä vaille kaikissa Suomen maaleissa kahdessa ottelussa.

Suomi on aloittanut turnauksen siis tuloksellisesti hyvin, mutta peliä pitää vielä parantaa ennen kuin Kauppatorille kannattaa alkaa suunnitella mestaruusjuhlia.

Suomi oli Slovakiaa vastaan pahasti purjeessa erityisesti oman alueen puolustuspelissä. Aktiivisesti pelannut paljasti Suomen puolustuksen hitauden useaan otteeseen, mutta Raanta torjui kaikki laukaukset. Erityisesti Janne Jalasvaara ja Teemu Laakso ovat jatkuvasti vaikeuksissa. Myöskään ykköspakiksi arvellun Juuso Hietasen ilta sisälsi turhan paljon virheitä. Bratislavan kultajoukkueen Sami Lepistö sen sijaan parantaa koko ajan.

Nopeasti hyökkäämään pyrkivä Suomi ei myöskään hallinnut keskialuetta sen enempää puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan, mutta oli parempi keskeisillä osa-alueilla: maalivahtipelissä ja maalinteon tehokkuudessa. Suomi kaatoi Slovakian aika nihilistisellä pelillä, joskin 2-0-johdossa uskallus ja energia lisääntyivät, ja kolmannen erän Leijonat pelasi jo ihan kohtuullisesti.

Suomella on nyt kansainväliset mitat täyttävä, itseluottamusta uhkuva ykkössentteri, joka johtaa kärkiketjun peliä esimerkillisesti ja maalivahti, joka jatkaa samanlaisia otteitaan kuin SM-liigan pudotuspeleissä.

Nyt pitäisi saada muut kentälliset mukaan.

Suomi-Slovakia 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
1. erä: 11.28 Juhamatti Aaltonen (Petri Kontiola-Sami Lepistö) 1-0.
Rangaistukset: 1.06 Lauri Korpikoski Su 2 min, 5.59 Juha-Pekka Hytönen Su 2 min, 15.05 Juhamatti Aaltonen Su 2 min, 16.58 Tomas Kopecky Sl 2 min.
2. erä: Ei maaleja.
Rangaistukset: 33.48 Tomas Zaborsky Sl 2 min, 40.00 Janne Jalasvaara Su 2 min, Antti Pihlström Su 2 min, Vladimir Mihalik Sl 2 min.
3. erä: 42.09 Petri Kontiola 2-0.

Rangaistukset: 48.13 Libor Hudacek Sl 2 min.
Maalivahtien torjunnat: Antti Raanta Suomi 15+12+9=36, Rastislav Stana (vaihtoon ajassa 59.23) 3+14+4=21.
Erotuomarit: Antonin Jerabek Tshekki, Marcus Vinnerborg Ruotsi.
Yleisöä: 12 078

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt