Leijonat: Kari Lehtonen kertoo: Tästä syystä jätin MM-kisat väliin - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Kari Lehtonen kertoo: Tästä syystä jätin MM-kisat väliin

Kari Lehtonen ei pelaa MM-kisoissa.

Julkaistu: 3.5.2013 11:26

Dallas Starsin maalivahti Kari Lehtonen kertoi Dallas Morning Newsin haastattelussa, miksi hän ei osallistu jääkiekon MM-kisoihin.

Lehtonen sanoo panevansa tällä kertaa perheen etusijalle. Hänelle ja Abbe-vaimolle on juuri syntynyt poika.

- Haluan viettää aikaa perheeni kanssa. Tahdon pitää lomaa ja olla isä. Se on jännittävää. Voin myös aloittaa harjoittelun vähän aikaisemmin ja olla valmis uuteen kauteen, Lehtonen kertoo

Yleensä Lehtonen harjoittelee kesät Atlantassa. Tänä vuonna hän aikoo kuitenkin jäädä Dallasiin treenaamaan. Jos maalivahtivalmentaja Mike Valley jää Dallasin palkkalistoille, hän todennäköisesti auttaa Lehtosta.

Lehtosen kausi oli rikkonainen ja epätasainen. Hän kärsi edellisen kauden tapaan nivusvammasta.

- Oli ylä- ja alamäkiä. Emme päässeet tavoitteeseemme. Henkilökohtaisella tasolla en saavuttanut haluamaani. Olen nyt nälkäisempi harjoittelemaan ja olemaan parempi ensi kaudella. Odotan innolla kesäharjoituksia maalivahtivalmentajan kanssa, Lehtonen sanoo.

Lehtonen, 29, ei ole sanonut kuitenkaan lopullisia hyvästejään Leijonille. Hän unelmoi ensi talven olympiakisoista.

- Tahtoisin todella paljon pelata olympialaisissa ennen kuin lopetan urani. Toivon, että se on mahdollista. Suomessa on kuitenkin paljon hyviä maalivahteja, joten minun täytyy pelata hyvin tullakseni valituksi, Lehtonen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?