MM-kiekko

Ilari Melart kertoo lempinimensä: "Lädä, Illu, Mela..."

Julkaistu:

Jääkiekkoilija Ilari Melart viihtyy vapunvietossaan valmistautumalla MM-kisoihin. 

HIFK:ssa viisi kautta kohauttanut puolustajajärkäle on monelle yllätykseksi yksi isäntäjoukkueen neljästätoista ensikertalaisesta MM-turnaustasolla. Melartille itselleen valinta ei tullut puun takaa.

- Olen nauttinut joka hetkestä. Toivottavasti tämä tulisi vähän tutummaksi vuosien mittaan, Melart kertoo.

- HIFK:n valmentajista niin viime kaudella Petri Matikainen kuin tälläkin Pasi Sormunen kannustivat minua, että Leijonat kutsuvat kohta. Ja sitten olinkin Leijona-paidassa Moskovan turnauksessa joulukuussa.

Tulevat MM-koitokset Jokerien Areenassa on tietyllä tavalla puolustajakolossille myös paluuta juurille, ainakin melkein. Helsingin Lauttasaaressa nuoruutensa viettänyt, Kampin ja Töölön hyvin tunteva, sekä HIFK:ssa ensimmäiset jääkiekkoaakkoset juniorina oppinut Melart teki aikoinaan mutkan naapuriin.

- Aloitin HIFK:ssa, mutta sitten pelasin valmentajavaihdoksen takia Jokereissa C-junioreissa muistaakseni kaksi vuotta. Hienoa aikaa, niistä ajoista on ihan hyvät muistot. Tämä sama harjoitushalli, missä tänään oltiin Leijonien kanssa, tuli silloin tutuksi.

Melartin mitat vaihtelevat eri lähteissä, myös lempinimestä on kuulunut erilaisia versioita.

- Pituus on 191 senttiä, jossain voi olla vanha A-junioriaikainen tieto. Niistä ajoista on myös tullut muutama kilo lisää, painoni on vähän yli sata kiloa. Ja kesän lopussa se on varmaan kilon pari enemmän kuin kauden lopussa.

- Lädä oli minusta HIFK:ssa hyvin käytetty nimi. Nuorisomaajoukkueessa aikoinaan minua kutsuttiin Illuksi, ja nyt Leijonissa olen Mela, Melart naurahtaa.

Melart on maalivahti Antti Raannan tavoin Leijonien seuratuin pelaaja NHL-silmin tarkasteltuna. Puolustajan on ennakoitu siirtyvän kapeisiin taalakaukaloihin jo tulevaksi kaudeksi. Ottajia varaamattomalle ja minkä tahansa dollariliigan seuran neuvottelemaan oikeutetulle Melartille riittää, kunhan MM-turnaus onnistuu.

- Agentit hoitavat noita hommia, käyvät keskusteluja. Itse olen sopinut, että palataan asiaan turnauksen jälkeen. Tällä hetkellä asiaa ei kannata liikaa miettiä, että kuka sieltä haluaisi värvätä ja kenet.

- Tietenkin tämä on näyttöpaikka. Mutta katsotaan rauhassa mitä tuleman pitää, ei tässä niin kiire ole, Melart toppuuttelee.

Taustana Melartin toistaiseksi upeasti sujuneelle kaudelle, johon myös sisältyy henkilökohtainen piste-ennätys 7+11=18, on erinomainen kesä.

- Minulta leikattiin viimeisen pelin jälkeen vatsa. Kun muut lähtivät lomalle niin me teimme kovaa töitä parin kaverin kanssa luistelutreenarin kanssa. Kun on 30 jätkää samaan aikaan koolla niin ei yksi fysiovalmentaja voi keskittyä yhteen kaveriin.

- Suomessa on käsitys, että on helvetin hyvä treenata vain joukkueen kanssa. Viime kesä todisti minulle, että se hokema ei voisi olla enempää väärässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt