Kari Lehtonen toistaiseksi sivuun Leijonista

Julkaistu:

Sunnuntaisen USA-ottelun päätöserässä pukusuojaan nilkuttaneella leijonavahti Kari Lehtosella on alaraajavamma.
Lehtonen joutui jättämään kaukalon ennenaikaisesti jenkkihyökkääjä Bobby Ryanin törmättyä häneen synkkään 0-5-tappioon päättyneen ottelun kolmannessa erässä.

Lehtonen veti tärskyn jälkeen hetken happea jään pinnassa, ennen kuin hänet talutettiin kaukalosta ulos ja samalla vauhdilla pukusuojan puolelle. Lehtosen paikan maalilla otti Petri Vehanen.

Maanantaina Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti Lehtosen saaneen tilanteessa alaraajavamman, jota hoidetaan "asianmukaisella tavalla".

Lehtonen joutuu toistaiseksi sivuun Leijonien kokoonpanosta, joten illan Kazakstan-ottelussa maalilla torjuu kaiken järjen mukaan Petri Vehanen. Kolmosvahti Karri Rämö vetää varusteet niskaansa ja istahtaa Leijonien vaihtoaitioon.

Sekin vaihtoehto on toki olemassa, että Vehaselle annetaan jo mahdollisuus keskittyä torstaina edessä olevaan puolivälierään, mutta todennäköisempää on, että hän pitää pelituntumaansa yllä myös Kazakstan-pelissä.

Leijonien maalivahtipeli on muutenkin noussut tapetille heikkojen Kanada- ja USA-otteluiden jälkeen. Lehtosen loukkaantumisen jäljiltä viimeistään nyt näyttää selvältä, että Suomen ykkösvahti lopputurnauksen ajan on viime keväänä jäätävillä otteillaan Leijonille MM-kultaa torjunut Vehanen.

Lehtosen vamman vakavuudesta ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt