Kummola-lakanoitten kanssa ottelua seuranneita poistettiin Areenalta - katso kuvasarja

Julkaistu: , Päivitetty:

Kalervo Kummola -protestilakanoita katsomossa näyttäneitä suomalaisia poistettiin katsomosta Helsingin Areenalla kesken jääkiekon MM-kisojen ottelun Ranska–Kazakstan sunnuntaina iltapäivällä.
IS:n saamien tietojen mukaan sunnuntaina Helsingin Areenalla pelatussa jääkiekon MM-kisojen ottelussa järjestysmiehet poistivat katsomosta korkeita lippuhintoja banderollein ja paidoin arvostellutta  väkeä.

Erään katsojan mukaan katsomossa oli mm. Kalervo Kummolan vastaisia t-paitoja sekä lakanoita. Teksteissä luki muun muassa "Äiti, lähetä 156 euroa".

- Järjestysmiehet olivat saaneet kuulemma käskyn ylemmältä taholta. Heidän mukaansa kaikki protestoijat tuli heittää hallista pihalle. Ja näin myös tehtiin, katsoja kertoo.

Turvapäällikkö: Paloturvallisuusohjeet


Kisojen turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen haluaa oikoa tietoja.

- Väite on epätosi, vaikka tältä saattaa vaikuttaa, Ketonen sanoo.

- Meillä on paloturvallisuusohjeet, jotka ovat olleet käytössä myös SM-liigassa.

Ketonen kertoo, että katsomossa ovat sallittuja ainoastaan sellaiset palosuojaamattomat lakanat, jotka ovat alle metrin kokoisia pysty- ja vaakasuunnassa. Suuremmista täytyy olla palosuojatodistus.

Ketosen mukaan ohjeet ovat tulleet pelastuslaitokselta eivätkä ole kisaorganisaation keksintöä.

- Tänään on poistettu esimerkiksi Sveitsin lippu hyvässä hengessä, sekä Borat-lakanoita ja muita vastaavia, koska ne eivät täyttäneet vaatimuksia, Ketonen kertoo.

- Me emme ota kantaa lakanoiden tai paitojen sisältöön, jos mukana ei ole suoranaisia laittomuuksia.

"Osa poistunut vapaaehtoisesti"


Ketosen mukaan ketään ei ole varsinaisesti heitetty pois katsomosta lakanoiden takia. Sen sijaan osa on poistunut vapaaehtoisesti esimerkiksi narikkaan viemään lakanaansa säilöön. Osan kanssa on puhuttu asiasta aulassa.

Ketonen kertoo, että rullalla oleva lakana ei ole paloturvallisuusuhka.

- Samalle porukalle on saatettu huomauttaa asiasta 2-3 kertaa, eikä sitä ole ymmärretty siltikään. Silloin on ollut mahdollista tulla poistetuksi vastoin tahtoaan. Mutta syynä ei tällöin enää ole ollut itse lakana, korostaa Ketonen.

Ota kantaa

Toimivatko järjestysmiehet oikein poistaessaan suomalaisia katsomosta Kalervo Kummola -lakanoiden takia?

Kyllä 8% Ei 92%
Ääniä yhteensä 31735

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt