Molemmat veskarit haparoivat - Ruotsi päihitti Tshekin

Julkaistu:

Jääkiekon MM-kisojen B-lohkon isäntä Ruotsi jatkoi vahvoja otteitaan jättäen Tshekin jalkoihinsa lauantaina Tukholman iltaottelussa maalein 4-1.
Voiton takana oli Henrik Zetterbergin johtama ykkösvitja, laidoillaan Johan Franzén ja Loui Eriksson. NHL-nyrkki on päässyt heti kisojen alussa pelottavan vahvaan iskuun. Kolmikko loi tekopaikkoja läpi ottelun ja löysi myös tehoja. Franzén punnersi avausmaalin pelin alussa Jakub Stepanekin torjumasta irtokiekosta.

Tre Kronor oli terävänä myös toisen erän alussa. Niklas Kronwall pienestä kulmasta ampuman 2-0-osuman Stepanek saa tosin ottaa täysin kontolleen. Zetterberg ja Eriksson kirjasivat syöttöpisteet molempiin osumiin.

Kahden maalin johdossa Tre Kronorin ote ei vaikuttanut erityisemmin horjuvan, ja Ruotsin maalilla Viktor Fasth työllistyi lähinnä vastaiskuissa ja alivoimalla. 

Ruotsin hallitessa päävalmentaja Pär Mårtsilla oli varaa kokeilla uusia ketjukoostumuksia. Konkari Daniel Alfredssonia istutettiin muun muassa nuorisokentälliseen Calle Järnkrokin ja Jakob Silfverbergin rinnalle.
 

Fasth tarjoili kavennuksen


Tshekki pääsi otteluun mukaan kolmannen erän alussa Fasthin avattua kiekon suoraan Jakub Petruzalekin lapaan. Tämä kiitti ja sivalsi Fasthin längistä kavennuksen.

Tshekki sai maalin myötä otetta, mutta pahin pyristely päättyi erän puolivälissä Joel Lundqvist ohjattua Niklas Perssonin siniviivalaukauksen sisään. Loppunumerot iski Persson tyhjään maaliin.

Tshekin matka huippuvireeseen on kahden ensimmäisen ottelun perusteella pidempi kuin muilla lohkon suosikeilla. Perjantain Tanska-ottelun tapaan tilanteita syntyi lähinnä ylivoimalla. Kapteeni Tomas Plekanecia lukuun ottamatta joukkueen NHL-tähdet eivät ole onnistuneet kuin välähdyksittäin.

Ruotsissa päätettiin laskea lippujen hintoja avauspäivän surkean yleisösadon vuoksi. Toisen kisapäivän katsojamäärät antoivatkin hieman valoa tulevaan. Illan ottelua seurasi 10 076 silmäparia ja Venäjän ja Latvian välistä ottelua 5 219 katsojaa.

Ruotsi-Tshekki 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
1. erä: 2.42 Johan Franzen (Loui Eriksson-Henrik Zetterberg) 1-0.
2. erä: 20.50 Niklas Kronwall (Henrik Zetterberg-Loui Eriksson) 2-0.
3. erä: 43.44 Jakub Petruzalek 2-1, 50.24 Joel Lundqvist (Niklas Persson-Johan Larsson) 3-1, 58.04 Niklas Persson (Victor Hedman-Joel Lundqvist) 4-1 tm.
Jäähyt yhteensä: Ruotsi 4x2 min, Tshekki 3x2 min.
Maalivahtien torjunnat: Viktor Fasth Ruotsi 5+7+4=16, Jakub Stepanek Tshekki 8+3+5=16 (pois 57.30-58.04).
Erotuomarit: Antti Boman Suomi-Jari Levonen Suomi (Roger Arm Sveitsi-Ivan Dedioulia Valko-Venäjä).
Yleisöä: 10 076.
 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt