Leijonapuolustaja siirtyy NHL:ään

Julkaistu:

Perjantaina MM-tasolla debytoinut Leijonien puolustaja Joonas Järvinen karistaa syksyllä jaloistaan kotimaan pölyt ja lähtee rakentamaan NHL-uraa.
23-vuotiaan jässikän siirtyminen Nashville Predatorsiin varmistui käytännössä jo ennen kuin Suomi aloitti urakkansa MM-kotiturnauksessa. IS:n tietojen mukaan osapuolet hioivat valmiiksi allekirjoitusta vailla olevan kaksisuuntaisen ja -vuotisen sopimuksen jo hyvän aikaa ennen avauskiekon putoamista.

Fyysiseksi ja puolustavaksi puolustajaksi profiloituneen Järvisen karriääri on vahvassa nousussa. TPS:ssa keväällä 2010 SM-kultaa voittanut pelaaja esiintyi tänä vuonna pelatuissa SM-liigan pudotuspeleissä jykevästi ja sinetöi paikkansa MM-joukkueessa. Järvisen edustama Pelicans taisteli kultamitalista, mutta joutui tyytymään hopeaan, kun JYP oli parempi otteluvoitoin 3-1.

Järvinen allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen Pelicansiin keväällä 2011. Isokokoinen puolustajan häipyminen kokoonpanosta jättää suuren aukon joukkueen kokoonpanoon. Lahtelaisryhmä on jo värvännyt takalinjoilleen Oskari Korpikarin Bluesista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt