MM-kiekko

Koivu ei jätä Leijonia - hinkuu jo olympiajäille

Julkaistu: , Päivitetty:

Jos kaikki menee nappiin, Saku Koivu nähdään Leijonissa vielä kahden vuoden päästäkin. Hänen tavoitteensa on kunnianhimoinen.
Neljät olympialaiset pelanneen ja yhtä monta mitalia saalistaneen Saku Koivun pelaaminen kevään MM-kotikisoissa on edelleen suuri kysymysmerkki.

Se ei kuitenkaan estä Koivua tähyilemästä jo tulevaisuuteen. Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) verkkosivuilla Koivu paljastaa unelmoivansa jo pelaamisesta Sotshin olympialaisissa vuonna 2014.

- Tässä vaiheessa uraani ja elämääni etenen vuosi kerrallaan, mutta olisi aivan upeaa pystyä pelaamaan vielä yksissä olympialaisissa. Jos pysyn terveenä ja pysyn nuorempien pelaajien vauhdissa, se on ilman muuta unelma, jonka toteutumiseen minä taatusti tähtään, Koivu sanoo verkkosivuilla.

Koivu on saavuttanut Leijonien kanssa jo tähän mennessä hämmästyttävät neljä olympiamitalia. Sentteri on palannut mitali kaulassa kotiin Lillehammerista, Naganosta, Torinosta ja Vancouverista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Nuo neljä turnausta ja ne mitalit ovat olleet kohokohtia urallani, Koivu sanoo.

Koivu on yksi niista kuudesta kiekkoilijasta, jotka ovat voittaneet peliurallaan neljä olympiamitalia. Koivun lisäksi samaan ovat yltäneet vain Vladislav Tretjak, Igor Kravchuk, Jiri Holik ja niin ikään Leijonien kanssa jalometallia kahmineet Jere Lehtinen ja Ville Peltonen.

Mikäli se Koivusta itsestään on kiinni, hänet nähdään pelitamineissa vielä Sotshissakin.

Aiemmin esimerkiksi Teemu Selänne on jo ehtinyt ilmoittamaan, että pelit maajoukkueessa ovat takana. Ensimmäisen kerran Selänne kertoi tehneensä päätöksen jo Halifaxin MM-kisojen yhteydessä vuonna 2008. Se päätös ei kuitenkaan pitänyt, ja Selänne nähtiin Leijonissa myös Vancouverin olympialaisissa.

Keskushyökkääjä Olli Jokinen puolestaan ilmoitti Vancouverin olympialaisten voitokkaan pronssipelin jälkeen, ettei pelaa enää Leijonissa.

Ota kantaa

Uskotko Saku Koivun mahtuvan vielä Sotshin olympiajoukkueeseen?

Kyllä 66% Ei 34%
Ääniä yhteensä 12332

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt