Jalosen kultajuhlat päättyivät kotikulmille

Julkaistu:

Kansa syöksyi kesään, ylioppilaat viettivät lakkiaisiaan, mutta jääkiekon MM-kultapysti se vain jatkoi vinhaa kiertokulkuaan.
"Kundiksi" ristitty pysti oli lauantaina kansalaisten juhlittavana Riihimäellä, jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalosen kotikonnuilla.

Ragnar Granitin aukiolle pystytetyllä lavalla otti Jukka Jalosen lisäksi onnitteluja ja taidelasiesineitä vastaan Suomen ja
Jokereiden laitahyökkääjä Janne Lahti, joka on tehnyt ensimmäiset selkeät luistimenpiirtonsa riihimäkeläisen jääkiekkoseura Kiekko-Nikkarien pelipuvussa.

Riihimäellä syntynyt ja siellä nykyisinkin asuva päävalmentaja Jalonen oli totisesti omiensa parissa. Nelituhantinen juhlakansa havainnoi herpaantumatta miehen jokaista liikettä ja jokaista sanaa. Jalonen sai Riihimäen kaupungilta, kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokasen ojentamana, 10 000 euron stipendin nuorisokiekkoilun edistämiseen.

- Alustavasti olen ajatellut käyttää tuon rahan valmennukseen ja vähäväraisten nuorten jääkiekkoilijoiden tukemiseen, Jalonen selvitti lavalta laskeuduttuaan.

Töiden jälkeen mökille

 
Riihimäen Työväenyhdistyksen Soittokunta puhalsi ilmoille isänmaallisia sävelmiä ja Jalonen jatkoi juhlamietteitään.

- Ennen Riihimäkeä ehdin juhlia MM-pokaalin kanssa Helsingissä,
Tampereella ja Hämeenlinnassa. Nyt juhlat ovat osaltani ohi. Teen vielä kaksi viikkoa töitä ja matkaan sitten mökilleni Saimaalle, Jalonen selvitti.

Hän kannusti torille kokoontuneita lapsia ja nuoria sitkeyteen ja ahkeruuteen.

- Vieressäni seisova Janne Lahti ei ollut koskaan mikään lapsitähti. Hämeenlinnaan HPK:n paitaan Riihimäeltä siirryttyään Janne pelasi B2-juniorijoukkueessa, koska ei mahtunut ykköseen. Mutta Janne oli sinnikäs ja kunnianhimoinen. Kova työ palkitsee, onpa kyseessä sitten urheilu tai jokin muu asia, Jalonen vakuutti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt