MM-finaalin tuomarilta yllättävä tempaus – kaivoi puhelimestaan esiin kiistanalaisen kuvan loppuottelusta: ”Eivät maininneet tätä”

Ranskalaisten mukaan Lionel Messin johtomaali olisi pitänyt hylätä. Nyt tuomari puolustautui.

Szymon Marciniakia on pääosin kehuttu MM-finaalin tuomaroinnista

24.12.2022 11:46

Puolalaistuomari Szymon Marciniak sai raivoisan kritiikkivyöryn Ranskasta MM-finaalin jälkeen.

Ranskalaisten, mm. L’Equipe -lehden, mukaan Argentiinan Lionel Messin 3–2-johtomaali jatko-ottelussa olisi pitänyt hylätä, koska Argentiinalla oli liikaa pelaajia kentällä.

Kuvien perusteella Argentiinan vaihtopelaajia oli ehtinyt rynnätä kentälle juhlimaan jo ennen kuin pallo oli edes maalissa.

Messin johtomaali oli tärkeä muttei lopulta ratkaiseva. Ranska tuli vielä jatko-ottelun aikana tasoihin, mutta Argentiina oli parempi rangaistuspotkukilpailussa.

Lue lisää: Olisiko Lionel Messin maali pitänyt hylätä MM-finaalissa? Yksi kuva herätti hämmennystä: ”Miten se voitiin hyväksyä?”

Nyt MM-finaalin tuomari Marciniak vastasi lehdistötilaisuudessa ranskalaisten kritiikkiin jatko-ottelun kohutilanteesta.

Hän kaivoi puhelimensa esiin ja esitti valokuvan, jossa kentän puolella näyttäisi olevan useampia Ranskan vaihtopelaajia Kylian Mbappén laukoessa yhden MM-finaalin kolmesta maalistaan.

Toimittaja Zach Lowy julkaisi Marciniakin tempauksesta kuvan Twitter-tilillään.

– Ranskalaiset eivät maininneet tätä kuvaa. Siinä voi nähdä seitsemän ranskalaista kentällä Mbappén tehdessä maalin, Marciniak sanoi Lowyn mukaan.

Lowy ei tarkentanut, mihin Mbappén kolmesta maalista Marciniak viittasi. Mbappé teki kaksi kolmesta maalistaan rangaistuspotkusta.

Messin tai Mbappén maalitilanteissa ylimääräisillä pelaajilla tuskin oli vaikutusta kenttätapahtumiin.

Ranskalaisten kritiikkiä lukuun ottamatta Marciniak on saanut valtavasti kiitosta MM-finaalin laadukkaasta tuomaroinnista niin kollegoiltaan, asiantuntijoilta kuin sosiaalisen median käyttäjiltä.

Huippuonnistuminen maistui jämäkälle puolalaiselle.

– Minulla oli vaikeita aikoja puolentoista viime vuoden aikana. Minulla oli sydänsairaus. Minun täytyi lopettaa tuomarointi, ja jouduin jättämään EM-kisat (2021) väliin. Tunne oli karmea. Nyt en voi olla hymyilemättä, erotuomari on kertonut mm. Reutersilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?