Argentiinan mestaruusparaatista tuli täysi kaaos – pelaajat lennätettiin helikoptereilla pois

Argentiinan mestaruusparaati meni mönkään, kertoo Clarin-lehti.

20.12.2022 22:31

Jalkapallon maailmanmestaruuden voittaneen Argentiinan joukkueen mestaruusparaati on keskeytynyt, uutisoi Clarin-lehti.

Clarinin mukaan pelaajia kuljettanut linja-auto ei voinut jatkaa matkaansa turvallisesti.

Mestaruusjoukkueen piti matkustaa linja-autolla läpi Argentiinan pääkaupungin Buenos Airesin intohimoisen ja mestaruudesta villiintyneen kansan juhliessa. Clarin-lehdessä esitetyn arvion mukaan Buenos Airesin kaduille oli kerääntynyt noin neljä miljoonaa ihmistä mestaruutta juhlimaan.

Mestaruusjoukkueen matkanteko kuitenkin loppui, kun teille pakkautuneet juhlijat tukkivat tien. Linja-auto ehti edetä useamman tunnin, mutta videokuvista näkyi, kun se pysähteli ja mateli tasaisin väliajoin ihmisten tukittua ajoväylän.

Lopulta bussimatka keskeytyi kokonaan. Clarinin mukaan pelaajat kuljetettiin helikoptereilla Ezeizaan. Ratkaisua perusteltiin turvallisuussyillä.

Argentiinalaispelaajia kuljettanut helikopteri kuvattiin tiistaina AFP:n mukaan.

Lehtitietojen mukaan fanit olisivat pyrkineet linja-autoon muun muassa pudottautumalla silloilta alla kulkevaan bussiin. Kyseinen linja-auto on niin sanottu avomalli kattorakenteiltaan.

– Meidän ei anneta tervehtiä kaikkia niitä ihmisiä Obeliscon luona. Turvallisuusviranomaiset eivät anna meidän jatkaa. Tuhannet anteeksipyynnöt koko mestarijoukkueelta, kirjoitti Argentiinan jalkapalloliiton nokkamies Chiqui Tapia Twitterissä.

Argentiina tunnetaan äärimmäisen intohimoisena jalkapallomaana. Ennen Qatarissa pelattuja kisoja se voitti edellisen kerran miesten maailmanmestaruuden vuonna 1986 Meksikossa. Tuolloin joukkueen johtohahmona oli vuonna 2020 edesmennyt Diego Maradona.

Tällä kertaa mestaruusjoukkueen suurimpana tähtenä tuikki 35-vuotias Lionel Messi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?