Lionel Messin ylle puettu kohu­kaapu maksaa tuhansia euroja – perhe­yrityksen ovella on nyt pitkä jono

Argentiinalaiset haluavat muistoksi MM-kisoista samanlaisen kaavun, joka puettiin Lionel Messin ylle.

Lionel Messi juhli MM-kultaa mustassa kaavussa. Qatarin pr-tempuksikin nähty kaapu on jakanut mielipiteitä.

20.12.2022 22:05

Jalkapallon MM-loppuottelu huipentui sunnuntaina Argentiinan kapteenin Lionel Messin nostaessa maailmanmestaruuspokaalin, ja hetki jäi jalkapallon muistoalbumiin erityisesti Messin ja myös Argentiinan pitkäaikaisen unelman täyttymyksenä.

Hetkeä edelsi ihmetystä ympäri maailman herättänyt tilanne, kun MM-kisaisäntä Qatarin emiiri asetti hämmentyneen oloisen Messin ylle mustakultaisen kaavun. Jälkikäteen sosiaalisessa mediassa mietittiin, oliko emiirin ele sovelias tapahtumaan.

Lue lisää: Lionel Messille puettiin läpinäkyvä kaapu MM-huipennukseen – tempausta arvosteltiin rajusti: ”Oksettavaa sekoilua”

Asuste oli 2 200 dollarin eli noin 2 070 euron arvoinen ”bisht”, joka on alueella perinteikäs miesten niin häissä, valmistujaisissa kuin virallisissa tapahtumissa käyttämä juhlakaapu.

Messin harteille sovitetun bishtin valmisti Ahmed al-Salemin perheyhtiö, ja Salem seurasi tilannetta yhtälailla tunteella ja hämmästyksellä.

Salem oli aiemmin luovuttanut MM-kisajärjestäjille kaksi kaapua – toinen oli pienikokoisen Messin mukaan mitoitettu ja toinen isompi, Ranskan kapteenille Hugo Llorisille sopiva.

– Emme tienneet kenelle ne (kaavut) oli tarkoitettu, ja olin hämmästynyt, liikkeensä lähellä olevassa kahvilassa ottelua seurannut Salem muisteli hetkeä, kun emiiri Tamim bin Hamad al-Thani puki Messille kaavun.

Salem tunnisti yrityksensä tunnuksen kaavussa ja nyt hän juhlii omaa ”mestaruuttaan”. Qatarin eliittiä pitkään kaavuttanut yhtiö myy normaalina päivänä 8–10 asustetta, mutta finaalia seuranneena päivänä eli maanantaina niitä myytiin 150. Niistä kolme oli hintaluokan kärkipäätä olevaa, Messin yllä tunnetuksi tullutta mallia.

– Jossain vaiheessa myymälän ulkopuolella jonotti kymmenittäin ihmisiä. Melkein kaikki olivat argentiinalaisia, Salem kertoi.

Läpinäkyvä kaapu on tyyris hankinta.

Uutistoimisto AFP:n jututtaessa Salemia liikkeeseen pelmahti argentiinalaisfaneja. He kaikki kehuivat emiirin elettä.

– Olimme iloisia kun näimme tuon hetken. Se oli lahja yhdeltä kuninkaalta toiselle kuninkaalle, totesi Mauricio Garcia kokeillessaan kaapua, joka oli kuitenkin hänelle lopulta liian tyyris ostaa.

Pitkälti Euroopasta kantautui kritiikkiä siitä, että Messin pelipaita peitettiin palkintojenjaossa. Arabialaiset sosiaalisen median käyttäjät kuitenkin iloitsivat tapahtuneesta, ja Salem korosti hänkin, että tarkoitus oli kunnioittaa Messiä.

– Kun sheikki pukee henkilön bishtiin, se tarkoittaa kunnianosoitusta ja henkilön arvostamista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?