26-vuotias mallinainen marssi MM-stadionille vähissä vaatteissa – qatarilaisten reaktio yllätti täysin

Ivana Knöll on raportoinut MM-reissustaan aktiivisesti Instagramissa.

Ivana Knöll on ottanut ilon irti Qatarin matkastaan.

30.11.2022 10:38

Suosittu kroatialainen malli ja jalkapallofani Ivana Knöll on herättänyt sosiaalisessa mediassa runsaasti huomiota räväköillä asuvalinnoillaan Qatarin MM-kisoissa.

Knöll on julkaissut Instagramissa Qatarista useita kuvia, joissa hän poseeraa lyhyissä mekoissa ja bikineissä. Monet ovat ihmetelleet Knöllin uskallusta. Independentin mukaan esimerkiksi Britannian ulkoministeriö ohjeistaa Qatariin matkaavia naisia peittämään olkapäänsä ja välttämään lyhyiden mekkojen käyttämistä maassa ollessaan.

Knöll myöntää, että hän järkyttyi perin pohjin perehdyttyään Qatarin kulttuuriin ennen matkaansa.

– Heidän pukeutumiskoodinsa kieltää olkapäiden, polvien ja mahan näyttämisen. Ajattelin, että voi luoja, eihän minulla edes ole vaatteita, jotka peittävät kaiken tuon. Olin hyvin vihainen, koska jos me kunnioitamme Euroopassa hijabin ja niqabin käyttöä, mielestäni heidänkin pitää kunnioittaa meidän tapaamme elää, malli sanoi Independentin mukaan.

26-vuotias futisfani kuitenkin päätti pakata Qatarin-matkalle laukkuunsa normaalit vaatteensa. Perillä vastaanotto yllätti.

– Saavuttuani yllätyin siitä, että pukeutumisestani ei tehty mitään ongelmaa. He antoivat minun pukea mitä vain halusin paitsi hallituksen rakennuksissa, ja se on ihan ymmärrettävää.

Monet Qatariin matkanneet futisfanit ovat joutuneet ikäviin tilanteisiin paikallisten viranomaisten kanssa esimerkiksi yritettyään päästä kisanäyttämöille sateenkaariasusteissa tai Iranin mielenosoittajia tukevien paitojen tai lippujen kanssa.

Knöll kuitenkin vakuuttaa, ettei hän pelännyt missään vaiheessa joutuvansa esimerkiksi poliisien kanssa vaikeuksiin asujensa takia. Hän kertoo saaneensa kisoissa puoleensa paljon huomiota, mutta se on ollut sävyltään positiivista.

– Miten minun asuni tai bikinini voisi vahingoittaa ketään? Selittäkää se. Reaktiot ovat olleet todella hyviä. Monet qatarilaisista halusivat ottaa kanssani kuvia. Jos he vihaisivat ja vastustaisivat sitä, eivät he tekisi niin.

Knöll saa jännätä suosikkiensa otteita seuraavan kerran torstaina, kun F-lohkoa johtava Kroatia kohtaa lohkon päätösottelussaan Belgian.

Juttua muokattu kello 14.52: Täsmennetty Qatarin pukeutumiskoodia käsittelevää kohtaa. Lisätty tieto joidenkin Qatariin matkanneiden fanien ongelmista viranomaisten kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?