Brasilia jyräsi voittoon Serbiasta, mutta Neymarin loukkaantuminen varasti huomion

Brasilia peittosi Serbian maalein 2–0. Isoin kysymys kuitenkin on, miten pahasti Neymar loukkaantui ottelun aikana.

Richarlison oli Brasilian illan ykkösnimi.

24.11. 23:13

Jos Cristiano Ronaldo oli Portugalin illan tähti, ei Brasilian ykkösnimestäkään ollut kysymystä. Richarlison tykitti joukkueensa 2–0-voittoon Serbiaa vastaan.

Vaikka ottelun ensimmäinen puolikas pelattiin maaleitta, ei draamalta vältytty. Brasilian tähtipelaaja Neymar taisteli pallosta kahdeksannella peliminuutilla niin antaumuksella, että paita lipsahti kokonaan pois päältä.

Paris Saint-Germainin maalitykki puki paidan nopeasti takaisin ylleen ja riensi takaisin pelin temmellykseen. Muutaman minuutin kuluttua Neymar yritti iskeä pallon verkkoon kulmapotkusta, mutta Serbian maalivahti Sergej Milinkovic-Savic onnistui pelastamaan pelivälineen yli maalista.

Vaikka Brasilia onnistui kahmimaan enemmän maalipaikkoja, oli ensimmäinen puoliaika varsin tasainen. Tauolle lähdettiin nollatilanteessa.

Toinen puoliaika sai vauhdikkaan alun, kun Brasilia hyökkäsi terävästi, mutta tuloksetta. 62. peliminuutilla etelä-amerikkalaisten yritykset tuottivat viimein tulosta, kun Richarlison viimeisteli osuman verkkoon.

Esityöstä vastasivat Neymar ja Vinicius Junior.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Serbian verkko heilui toistamiseen Tottenhamin hyökkääjän toimesta. Pallo löysi tiensä tolppien väliin Richarlisonin tyylikkäästä saksipotkusta, joka herätti suurta ihastusta niin brasilialaisfaneissa kuin suomalaisselostajissakin.

Ottelun loppupuolella huolta herätti Neymarin tilanne. 30-vuotias satutti nilkkansa Nikola Milenkovicin taklauksessa. Lopulta hän istahti maahan, minkä jälkeen hänet otettiin vaihtoon.

Neymar piiloutui vaihtopenkillä tuskaisena pelipaitansa sisään. Vaihdon jälkeen alkoi välitön spekulointi siitä, käykö Brasilian ykköstähdelle kuten 2014, kun MM-kisat jäivät kesken. Neymar kutsuu yhä itse tapausta uransa pahimmaksi takaiskuksi.

Brasilian MM-urakka jatkuu maanantaina, kun se saa vastaansa Sveitsin.

Torstai-illan ottelussa ei näkynyt jälkeäkään Richarlisonin ja Vinicius Juniorin erimielisyyksistä. Parikymppiset pelaajat ottivat kesäkuussa rajusti yhteen harjoituksissa.

Selkkauksen syytä ei tiedetä, mutta tilanne eskaloitui tuolloin niin pahaksi, että Neymar ja muut joukkuetoverit joutuivat ryntäämään hätiin ja erottamaan riitapukarit toisistaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?