MM-futis

Ranskalainen huippupelaaja suolaa kultajoukkueen MM-esitykset: ”Joukkue kyttäsi vain vastustajan virheitä”

Julkaistu:

MM-futis
Hatem Ben Arfa haukkui Ranskan tavan pelata MM-kisoissa.
Entinen Ranskan maajoukkuemies, pariisilaista PSG:tä viimeksi edustanut Hatem Ben Arfa on ärtynyt tavasta, jolla gallit voittivat jalkapallon maailmanmestaruuden viime sunnuntaina päättyneessä lopputurnauksessa.

Ben Arfa lataa ranskalaisessa jalkapallon viikkolehdessä France Footballissa, että tuoreen maailmanmestariluotsin Didier Deschampsin pitäisi jättää paikkansa joukkueen MM-kisoissa suosiman negatiivisen jalkapallon takia.

– Turha piilotella asiaa: Ranskan pelityyli ja koko pelillinen identiteetti MM-kisoissa oli ankea. En haluaisi, että Ranskan tapa pelata muuttuisi standardiksi lajissa, jossa maailmanmestarin esityksiä on monesti tapana kopioida, Ben Arfa sanoi ja jatkoi:

– Minusta Ranska oli MM-kisoissa joukkue, joka kyttäsi vain vastustajan virheitä ja iski sitten armotta. Tyyli oli tehokas, sitä ei voi kieltää, mutta siitä puuttui kaikki näyttävyys. Tällä menolla joukkue ei pärjää kaksisesti tulevissa EM-karsinnoissa.


Ben Arfa huipensi mielipidekirjoituksensa siihen, että hän vaati Deschampsia suuntaamaan muihin maisemiin päävalmentajan paikalta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hattu päästä Deschampsille, mutta hänenä tekisin kuin Zinedine Zidane Real Madridissa eli jättäisin paikkani ja tekisin tilaa seuraajalle, joka vapauttaisi kyvyt toteuttamaan kauniimpaa peliä meidän ranskalaisten hyvin osaamaan tyyliin.

Laitahyökkääjänä viihtyvä Hatem Ben Arfa, 31, tunnetaan paitsi pelillistä lahjoistaan myös ailahtelevasta luonteestaan. Hän ei pelannut päättyneellä kaudella peliäkään PSG:n riveissä syystä, jota ei ole kerrottu julkisuuteen. Ben Arfa on pelannut 15 A-maaottelua Ranskan paidassa.
Tilaa Urheilulehti tästä:

Urheilulehti + kausioppaat

19,90 €/2 kk * (=9,95 €/kk)

Tilaa »
 • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
 • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat

* Jatkuva tilaus. Ensimmäiset 2 kk 19,90€, sen jälkeen 26,50€/2 kk.

Urheilulehti, kausioppaat ja liveottelut (Ruutu+)

13,95 €/kk

Tilaa »
 • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
 • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat
 • Urheilulehtien arkistot netissä
 • Näköislehti netissä jo keskiviikkoisin
 • Ruutu+ urheilun liveottelut ja tallenteet
 • Ruutu+:n muu sisältö: viihde, leffat, lastenohjelmat, ym.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt