MM-futis

Venezuelan presidentti täräytti: ”Afrikka voitti jalkapallon maailmanmestaruuden”

Julkaistu:

MM-futis
Nicolas Maduro koki Afrikan voittaneen MM-kultaa.
Venezuelan presidentti Nicolas Maduron mielestä Afrikka oli Ranskan sijaan jalkapallon MM-kilpailujen todellinen voittaja. Ranska voitti sunnuntaina pelatussa loppuottelussa Kroatian 4–2, mutta monilla ranskalaispelaajilla on afrikkalaiset sukujuuret.

– Ranskalainen joukkue näytti afrikkalaiselta joukkueelta. Tosi asiassa Afrikka ja afrikkalaiset maahanmuuttajat voittivat. Kuinka paljon he (ranskalaiset) halveksivatkaan Afrikkaa, ja sitten jalkapallon MM-kilpailuissa Ranska voittaa mestaruuden afrikkalaispelaajien ja afrikkalaisten poikien ansiosta, Maduro sanoi.


Kahdella MM-loppuottelun ranskalaismaalintekijällä on afrikkalaiset sukujuuret. Paul Pogban vanhemmat ovat Guineasta ja Kylian Mbappen vanhemmat Kamerunista ja Algeriasta.

Monilla muillakin loppuottelussa avauskokoonpanossa esiintyneillä pelaajilla on juuret muualla kuin Ranskassa. Samuel Umtiti on syntyisin Kamerunista, Blaise Matuidin vanhemmat ovat Angolasta ja Kongosta, N'Golo Kanten vanhemmat Malista ja Raphael Varanen isä Karibianmerellä sijaitsevasta Martiniquesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Venezuelan presidentti Maduro kehotti Ranskaa ja koko Eurooppaa käyttämään mestaruutta apuna afrikkalaisten ja latinalaisamerikkalaisten huonon kohtelun lopettamisessa.

Maduron ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin välit ovat olleet jännittyneet. Macron on syyttänyt Maduroa diktaattorimaisista otteista Venezuelan vallankäyttäjänä.
Tilaa Urheilulehti tästä:

Urheilulehti + kausioppaat

19,90 €/2 kk * (=9,95 €/kk)

Tilaa »
 • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
 • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat

* Jatkuva tilaus. Ensimmäiset 2 kk 19,90€, sen jälkeen 26,50€/2 kk.

Urheilulehti, kausioppaat ja liveottelut (Ruutu+)

13,95 €/kk

Tilaa »
 • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
 • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat
 • Urheilulehtien arkistot netissä
 • Näköislehti netissä jo keskiviikkoisin
 • Ruutu+ urheilun liveottelut ja tallenteet
 • Ruutu+:n muu sisältö: viihde, leffat, lastenohjelmat, ym.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt