Venäjällä ei aikailtu: kaikki neljä MM-finaalissa kentälle rynnännyttä tuomittiin vankilaan

Aktivistit saivat tuomionsa jo maanantaina.

Veronika Nikulshina tuomittiin 15 päiväksi vankilaan.

16.7.2018 23:46

Moskovan tuomioistuin on langettanut 15 päivän vankilatuomiot kaikille neljälle aktivistille, jotka ryntäsivät kentälle sunnuntaisen MM-finaalin aikana.

15 päivän vankilatuomion lisäksi Veronika Nikulshina, Olga Kuratseva, Olga Pakhtusova ja Pjotr Verzilov saivat kolmen vuoden porttikiellon urheilutapahtumiin.

Ranskan ja Kroatian välistä MM-finaalia oli pelattu 58 minuuttia, kun Moskovan Luzhnikin stadionin nurmelle juoksi neljä noin parikymppistä henkilöä. Poliisiasuihin pukeutuneet aktivistit juoksentelivat kentällä hetken aikaa, kunnes järjestyksenvalvojat saivat heidät kiinni ja kuljettivat pois kentältä.

MM-finaali keskeytyi aktivistien vuoksi hetkeksi toisen puoliajan alussa.

Aktivistijärjestö Pussy Riot kertoi heti tapauksen jälkeen olleensa vastuussa häiriköinnistä. Ryhmän mukaan se halusi järjestää kisoissa näytöksen, jonka tarkoituksena oli osoittaa mieltä Venäjän ihmisoikeustilannetta ja oikeuslaitosta vastaan. Yksi aktivisteista kertoi myös, että he halusivat paheksua kansainvälistä jalkapalloliittoa Fifaa.

Ranska voitti MM-finaalin lukemin 4–2.

Lähde: Reuters

LUE LISÄÄ: Video kuulusteluista julki: MM-finaalissa kentälle rynnänneet aktivistit saivat raakaa palautetta: ”Harmi, ettei ole vuosi 1937”

Juttua päivitetty kello 23:45. Lisätty tiedot kolmen muun aktivistin vankilatuomioista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?