Argentiinan valmentaja sai potkut – ja miljoonakorvauksen

MM-kisoissa epäonnistuneen Argentiinan valmentaja vaihtuu.

Jorge Sampaoli (kesk.) jättää Argentiinan maajoukkueen.

15.7.2018 16:41

Jorge Sampaoli ei jatka Argentiinan jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana. Argentiinalaislehdet Ole ja Clarin uutisoivat, että Sampaoli ja Argentiinan jalkapalloliitto ovat päässeet yksimielisyyteen valmentajan sopimuksen purkamisesta.

Allekirjoitusten jälkeen Sampaolin lähtö julkistetaan virallisesti maanantaina.

Sampaoli, 58, saa erorahana kaksi miljoonaa dollaria, nykykurssilla 1,7 miljoonaa euroa. Hänen viisivuotiseen sopimukseensa oli kirjattu korkeampi potkukorvaus, mutta liitto onnistui neuvottelemaan sen alemmas.

Kapteeni Lionel Messin ja Jorge Sampaolin suhteesta riitti puhetta MM-kisojen aikana.

Vuosina 2012–2016 Sampaoli toimi Chilen valmentajana ja onnistui tehtävässään mainiosti. Kotimaa Argentiinan kanssa hänellä oli suuria vaikeuksia heti alusta asti.

Sampaolin alaisuudessa Argentiina selvisi MM-kisoihin rimaa hipoen, ja MM-turnaus oli vuosien 1978 ja 1986 maailmanmestarille vaikea. Taival päättyi heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Ranskaa vastaan.

Kisojen aikana Sampaolin huhuttiin menettäneen pelaajien luottamuksen. Myös hänen suhteestaan tähtipelaaja Lionel Messiin riitti puhetta. Väitteiden mukaan Sampaoli kuunteli liikaa Messiä sekä taktisissa- että pelaajavalinnoissa.

Argentiina Venäjän kisoissa

Argentiina pelasi Venäjän MM-kisoissa neljä peliä:

Argentiina–Islanti 1–1

Argentiina–Kroatia 0–3

Nigeria–Argentiina 1–2

Ranska–Argentiina 4–3

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?