MM-futis

Helsinki Cupin englantilaisjuniorit huusivat, lauloivat ja surivat läpi MM-välierän – IS seurasi tunnevuoristorataa

Julkaistu:

MM-futis
Englantilaisten junioripelaajien onnenhuudot vaimenivat katkeraksi hiljaisuudeksi.
Englannin Kieran Trippier asettaa pallon rangaistusalueen ulkopuolelle MM-välierän alkuminuuteilla. Samaan aikaan Helsingin Kinopalatsin salissa 5 alkaa laulu. Joukkueellinen Helsinki Cupissa pelaavia 15-vuotiaita brittijunioreita on pakkaantunut salin etuosaan.

Jalkapallojunioreille illan ohjelma on selvä. Tarkoituksena on seurata Englannin MM-välieräottelu Kroatiaa vastaan ja todistaa voittoa. Juniorit ovat ehtineet jo laulaa kansallislaulun täysin palkein ja kerätä kanssakatsojien sympatiat.

Artikkelin videolta näet, millainen englantilaisten jalkapallonuorten tunteikas kisakatsomo oli.

Trippier ottaa vauhdin ja ampuu vapaapotkun sisäkierteellä muurin ohi. Kun pallo uppoaa oikeaan yläkulmaan ottelun viidennellä minuutilla, popcornit lentävät kaaressa ympäri elokuvasalia. Tonbridgen pojat huutavat, hyppivät ja halaavat.

Tavallisesti korkeat hypyt ja huutaminen salin kolmannella rivillä keräisivät todennäköisesti närkästyneitä kommentteja. Kanssakatsojat kuitenkin ymmärtävät tilanteen. Kroatia saa kannatusta takariveiltä, mutta englantilaisyleisö on salin äänekkäintä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tonbridge Schoolin joukkue on edustanut Suomessa kouluaan ja maataan samaan aikaan, kun kotimaan nuori maajoukkue on taistellut tietään kohti välieriä. Ottelut eivät ole jääneet näkemättä. Pelaajat ovat aistineet kotimaan tunnelmaa videoiden välityksellä.

– Tämä on yhdistänyt ihmisiä. On ollut hienoa katsoa videoita kotoa, Alex Bomford toteaa.

Kun peliä on kulunut puoli tuntia, Englannin kapteeni Harry Kane raivaa tiensä maaliviivan tuntumaan ja laukoo tolppaan. Pojat hyppäävät ylös huutamaan, kun linjatuomari liputtaa paitsiota.

Salin tunnelma on ajoittaisista hermostumisista huolimatta vielä ensimmäisellä puoliajalla luottavainen. Tauolla Tonbridgen pojat käyvät hakemassa jäätelöannoksia.

– Se oli mahtava maali, yksi ohi kulkevista junioreista toteaa.

– Nyt täytyy ottaa rauhallisesti, toinen jatkaa.

Toinen puoliaika alkaa englantilaisesta näkökulmasta synkemmissä merkeissä kuin ensimmäinen. Kroatia ottaa hallinnan.

Kun Harry Kane taklataan 52. minuutilla, Tonbridge Schoolin pelaajat hyppäävät penkeiltään ja nojaavat eteen niin, että meinaavat pudota alemmalle riville. Kyle Walkerin keltaista korttia seuraa samanlainen huuto. Käsiä levitellään.

Ottelun 60. peliminuutin jälkeen alkaa jälleen laulu. England ’til I Die -fanilaulua seuraavat HUH-kannatushuudot.


Ottelu etenee Tonbridgen pojille mieluisaan tapaan aina ottelun 68. minuutille. Kun Ivan Perisic tasoittaa Sime Vrsaljkon keskityksestä, katsomosta kuuluu epätoivoisia huutoja.

Varsinaisen peliajan loppuhetkillä osa junioreista nousee penkeiltään. Muutama nuori jalkapalloilija keikkuu edestakaisin. Ottelu etenee jatkoajalle.

Jatkoajalla Tonbridgen poikien tunteet nousevat pintaan ja tuomari saa yhä suoraviivaisempaa kritiikkiä. Voimasanojakaan ei säästellä.

Mario Mandzukicin johtomaali hiljentää nuoret katsojat. Juniorit hautaavat päänsä käsiin ja t-paitojen sisään. Yksi kietoutuu Englannin lippuun.

Tappiollisen illan jälkeen neljä pelaajaa jää istumaan penkeilleen epäuskoinen ilme kasvoilla.

– Se oli tuomarin vika, Harry Hewitt summaa.

Max Kensington suostuu myöntämään, että vastustaja oli vahva.

– He halusivat sitä enemmän. Sen näki viimeisestä maalista. Topparimme nukahtivat. Ensi MM-kisoissa sitten. Joukkue on nuori, mutta pelasi siitä huolimatta näin hyvin, välieriin asti.

Tonbridge Schoolin pelaajat ovat 780 oppilaan poikakoulun toisen vuoden opiskelijoita. He ovat pelanneet yhdessä vuoden. Edessä on vielä kolme vuotta opintoja ennen valmistumista Tonbridgesta.

Valmentajat ovat myös poikien opettajia. Päävalmentaja opettaa taloustiedettä. Suomi on näyttäytynyt pelaajille rauhallisena paikkana. Parasta ovat olleet pelien ohella hampurilaiset.

Ottelun jälkeen joukkue suuntaa nukkumaan. Seuraavana päivänä on edessä oma ottelu Helsinki Cupissa. Kotiin he lähtevät lauantaina.

Jos Englanti olisi voittanut, Tonbridgen pojat olisivat päässeet kannattamaan maajoukkuettaan MM-finaalissa, omissa kotikatsomoissaan.

Tilaa Urheilulehti tästä:

Urheilulehti + kausioppaat

19,90 €/2 kk * (=9,95 €/kk)

Tilaa »
 • Painettu Urheilulehti torstaisin kotiin kannettuna
 • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat

* Jatkuva tilaus. Ensimmäiset 2 kk 19,90€, sen jälkeen 26,50€/2 kk.

Urheilulehti, kausioppaat ja liveottelut (Ruutu+)

13,95 €/kk

Tilaa »
 • Painettu Urheilulehti torstaisin kotiin kannettuna
 • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat
 • Urheilulehtien arkistot netissä
 • Näköislehti netissä jo keskiviikkoisin
 • Ruutu+ urheilun liveottelut ja tallenteet
 • Ruutu+:n muu sisältö: viihde, leffat, lastenohjelmat, ym.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt