MM-kisojen rankkarikisassa karmeasti epäonnistunut venäläispelaaja joutui viharyöpyn kohteeksi – ”Älkää tappako häntä”

Venäläishyökkääjä Fjodor Smolovin MM-turnaus ei mennyt odotusten mukaan.

Surullinen näky. Fjodor Smolov oli murtunut mies Venäjän hävittyä rangaistuslaukauskisan jälkeen Kroatialle.

10.7.2018 5:53

Venäjän ja Kroatian puolivälieräottelun tapahtumia puidaan yhä kiivaasti itänaapurissa.

Joukkueet järjestivät lauantaina Sotshissa dramaattisen näytöksen, jossa nähtiin muun muassa kaksi jatkoajalla syntynyttä maalia. Kohtaaminen venyi rangaistuspotkukilpailuun, jossa Kroatia vei himoitun välieräpaikan maalein 4–3.

MM-kisojen isäntämaassa kotijoukkueen putoaminen otettiin vastain erittäin raskain mielin – siitäkin huolimatta, että MM-turnaus on ollut parjatulle Venäjän maajoukkueelle kaikki odotukset ylittänyt menestystarina.

Pääseminen puolivälieriin, lajin mahtimaan Espanjan kaataminen ja tiukka taisto Kroatian kanssa sai urheiluhullut venäläiset haaveilemaan vielä suuremmasta.

Unelma meni murskaksi rankkarikisassa, jossa Venäjän Fjodor Smolov ja Mario Fernandes joutuivat kokemaan epäonnistumisen tuskan.

Venäjän putoaminen tiukan puolivälierän jälkeen oli valtava pettymys. Joukkuekaverit ja joukkueen taustajäsenet lohduttivat murtunutta Fjodor Smolovia.

Etenkin Smolovin yritystä puitiin voimakkaasti pettymyksen hetkellä ja sen jälkeen. Venäjän ensimmäisenä laukojana ollut Krasnodarin hyökkääjä yritti laittaa pallon maaliin legendaarisella Panenka-potkulla.

Panenka-rankkarin tarkoituksena on yllättää maalivahti vippaamalla pallo tämän yli keskelle maalia. Tshekkiläisen Antonín Panenkan vuonna 1976 esittämä tekniikka vaatii itseluottamusta ja rohkeutta.

Sinänsä ei ollut yllätys, että itsevarmuudestaan tunnettu Smolov yritti Panenka-potkua, mutta yritys meni pahasti pieleen. Kroatian maalivahti Danijel Subasic pysäytti sivulle suuntautuneen pallon kädellään.

Kroatian maalivahti Danijel Subasic pysäytti Fjodor Smolovin yrityksen kädellään.

Smolovin, 28, ratkaisu on saanut kovaa kritiikkiä niin venäläisiltä urheiluasiantuntijoilta kuin kannattajilta. Hyökkääjää on haukuttu sosiaalisessa mediassa ja lehtien palstoilla.

– Smolov ei valitettavasti esittänyt ottelussa mitään. Lisäksi hänen rangaistuspotkunsa oli luokaton, venäläinen jalkapalloagentti Vladimir Abramov ruoti Sport Ekspressissä.

Legendaarinen jääkiekkovalmentaja Boris Majorov arvosteli maajoukkueluotsi Stanislav Tshertshesovin päätöstä laittaa Smolov ylipäänsä vetämään pilkkua ottaen huomioon hyökkääjän vaisut peliotteet.

Murheellinen Smolov sanoi ottavansa virheestään vastuun ja ymmärtävänsä pettyneiden kannattajien tunteet.

– Teillä on, mistä arvostella minua, hän ilmoitti pelin jälkeen.

Parjatulla pelaajalla on ollut myös puolustajia. Maajoukkueen keskikenttäpelaaja Aleksandr Samedov muistutti, että kaikki tekevät virheitä.

Smolov sanoi kannattajille ottavansa vastuun virheestään.

– Hän ei onnistunut, sellaista sattuu. Espanjalaiset eivät onnistuneet omissa rangaistuspotkuissaan, nyt oli meidän vuoromme. Tämä on arpapeliä, Samedov sanoi Sports.ru:n mukaan.

– Mitä sanoisin ihmisille jotka tuhoavat Smolovia? Se on järjetöntä.

– Alkää tappako häntä, vaan olkaa hänen puolellaan. Hän on vain ihminen, joka halusi tehdä Venäjälle maalin – ei ole väliä miten. Pitää olla paljon kanttia, kun tuollaista yrittää, Kroatian jalkapalloliiton puheenjohtaja ja entinen huippupelaaja Davor Suker puolusti.

Smolovilta odotettiin paljon Venäjän MM-turnauksessa. Krasnodarin hyökkääjä teki päättyneellä kaudella toiseksi eniten maaleja Venäjän liigassa.

Smolovin povattiin nousevan Tshertshesovin maajoukkuekokoonpanon avainpelaajaksi, mutta hyökkääjän turnaus alkoi yllättävän vaisusti.

Smolov menetti jo alussa paikkansa avauksessa Artjom Dzjuballe. Dzjuba käytti saamansa mahdollisuuden ja nousi maajoukkueen ykköshyökkääjäksi – ja venäläisten palvomaksi sankariksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?