MM-futis

MM-joukkueen kapteeni kuuli isänsä sieppauksesta vain neljä tuntia ennen tärkeää ottelua: ”He sanoivat ampuvansa hänet”

Julkaistu:

MM-futis
John Obi Mikelin isää oli kidutettu sieppauksen aikana.
Tiistaina uutisoitiin laajasti Nigerian maajoukkuekapteenin John Obi Mikelin isän vapauttamisesta. Michael Obi siepattiin MM-kisojen ollessa jo meneillään, ja nigerialaispelaaja maksoi hänen vapauttamisestaan 28 000 Yhdysvaltain dollaria.

Nyt sieppauksen yksityiskohdat ovat tulleet julkisuuteen. Isä siepattiin 26. kesäkuuta hänen ollessaan matkalla hautajaisiin.

Michael Obi ja hänen kuljettajansa pelastettiin 2. heinäkuuta. Tilanteessa ammuskeltiin, mutta sieppaajat pääsivät pakoon.

– Pelastustehtävän aikana poliisit ja sieppaajat tulittivat toisiaan, minkä vuoksi sieppaajat joutuivat jättämään uhrit metsään, josta heidät pelastettiin, Enugu State poliisin tiedottaja ilmoitti tiistaina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sieppaajat soittivat John Obi Mikelille viime tiistaina vain neljä tuntia ennen Nigerian ratkaisevaa alkulohkon ottelua Argentiinaa vastaan. Hän ei uskaltanut kertoa puhelusta kenellekään, sillä sieppaajat olivat uhanneet ampua isän, mikäli pelaaja ilmoittaisi asiasta.

– Olin hämmentynyt enkä tiennyt, mitä tehdä. En voinut antaa 180 miljoonan nigerialaisen pettyä. Minun täytyi sulkea asia pois ja edustaa maatani. He (sieppaajat) kertoivat ampuvansa isäni heti, jos ilmoittaisin viranomaisille, Mikel kertoi ESPN:lle.

– En puhunut asiasta valmentajan kanssa, koska en halunnut ongelmani häiritsevän kenenkään muun keskittymistä. En vain voinut tehdä sitä.

Siepattiin jo toisen kerran

ESPN:n tietojen mukaan isää oli kidutettu. Hänet vietiin sairaalahoitoon, ja hänen vammansa tarvitsivat useita tikkejä.

Isä palasi sairaalaan tiistaina, sillä jotkut ompeleista olivat revenneet. Mikel harkitsee lennättävänsä isänsä ulkomaille saamaan hoitoa.

Nigeria hävisi ottelunsa 2–1 Argentiinalle ja putosi jatkosta. Mikel lensi heti ottelun jälkeen kotiinsa Englantiin, jotta voisi hoitaa sieppausasiaa.

Michael Obi siepattiin nyt jo toisen kerran. Edellinen kerta oli vuonna 2011. Tuolloin hän oli siepattuna 10 päivää. Mikelin perheen turvallisuustoimia on nyt kiristetty.
Tilaa Urheilulehti tästä:

Urheilulehti + kausioppaat

19,90 €/2 kk * (=9,95 €/kk)

Tilaa »
 • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
 • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat

* Jatkuva tilaus. Ensimmäiset 2 kk 19,90€, sen jälkeen 26,50€/2 kk.

Urheilulehti, kausioppaat ja liveottelut (Ruutu+)

13,95 €/kk

Tilaa »
 • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
 • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat
 • Urheilulehtien arkistot netissä
 • Näköislehti netissä jo keskiviikkoisin
 • Ruutu+ urheilun liveottelut ja tallenteet
 • Ruutu+:n muu sisältö: viihde, leffat, lastenohjelmat, ym.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt