MM-futis

Argentiinan tyrmännyt Ranskan teinitähti nousi legendaarisen Pelen rinnalle – ”Pannaan asiat kontekstiin”

Julkaistu:

mm-futis
Kylian Mbappe nousi harvinaiseen joukkoon uskomattomalla suorituksellaan Argentiinaa vastaan.
Ranskan vastahyökkäykset olivat murhaavia, kun maa eteni ensimmäisenä joukkueena puolivälieriin Venäjän MM-kisoissa. Neljännesvälierissä kaatui Argentiina maalirikkaassa ottelussa lukemin 4–3.

Kaksi Ranskan maaleista teki vasta 19-vuotias pikakiituri Kylian Mbappe. Lisäksi Mbappen upea nousu toi Ranskalle avausmaaliin johtaneen rankkarin, jonka Antoine Griezmann ampui verkkoon.

PSG:ssa lainalla Monacosta pelaava Mbappe nousi kahdella maalillaan legendan rinnalle.

Edellisen kerran teini-ikäinen pelaaja on osunut vähintään kahdesti yhdessä MM-kisaottelussa, kun brasilialainen Pelé teki kaksi maalia Ruotsia vastaan vuoden 1958 finaalissa. Välierissä syntyi hattutemppu Ranskaa vastaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen imarreltu, mutta pannaan asiat kontekstiin: Pelé on aivan toisessa kategoriassa. Olen kuitenkin iloinen ollessani tässä joukossa, Mbappe sanoi pelin jälkeen Fifan mukaan.

Mbappesta tuli Ranskan maajoukkuehistorian nuorin maalintekijä arvokisoissa, kun hän osui Perua vastaan alkulohkossa. Vain 18-pelaajaa on kautta aikain osunut MM-kisoissa teini-ikäisenä.

Nyt kasassa on kolme maalia. Michael Owen sai siis luovuttaa paikkansa Mbappelle edellisenä kaksi maalia MM-lopputurnauksessa tehneenä pelaajana. Owen teki Englannille kaksi häkkiä vuoden 1998 karkeloissa.

– Kuten aina sanon, MM-kisoissa on kaikki maailman parhaat pelaajat. Täällä on mahdollisuus näyttää osaamisensa ja kykynsä. Parempaa paikkaa siihen ei ole, Mbappe sanoi maagisen esityksensä jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt