Argentiinan valmentaja kiistää kysyneensä Lionel Messiltä lupaa pelaajavaihtoon – kommentoi nyt kohutilannetta - MM-futis - Ilta-Sanomat

Argentiinan valmentaja kiistää kysyneensä Lionel Messiltä lupaa pelaajavaihtoon – kommentoi nyt kohutilannetta

Jorge Sampaoli sanoo median tehneen vääriä tulkintoja Nigeria-ottelun tapahtumista.

Argentiinan päävalmentaja Jorge Sampaoli lehdistötilaisuudessa Kazanissa 29. kesäkuuta 2018.

30.6.2018 1:40

Argentiinan jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Jorge Sampaoli kiistää, että hän olisi kysynyt tähtipelaaja Lionel Messiltä lupaa viime hetken pelaajavaihtoon MM-kisojen voitokkaassa Nigeria-ottelussa.

Argentiinalaiskanava TyC Sportsin kaivamassa videopätkässä kysyy Messiltä ottelun loppuvaiheessa, voiko hän vaihtaa kärkimies Sergio Agüeron kentälle. Messi nyökkää myöntävästi Sampaolin kysymykseen ”pistänkö Kunin kentälle”.

Sampaolin, 58, mukaan media teki tilanteesta vääriä tulkintoja.

– Muistan tuon hetken, mutta kaikki mitä pelaajille sanon on henkilökohtaista, enkä aio paljastaa keskustelua, Sampaoli totesi perjantaina median edessä.

– Mutta se ei mennyt teidän kuvaamallanne tavalla. Meillä oli useita vaihtoehtoja hyökkäykseen, ja kommunikoin vain hänen kanssaan siitä, että käyttäisimme yhtä harjoittelemaamme strategiaa.

Argentiinan kapteeni Lionel Messi ja päävalmentaja Jorge Sampaoli keskustelevat ottelussa Nigeriaa vastaan Pietarissa 26. kesäkuuta 2018.

Argentiina kohtaa Ranskan lauantaina MM-kisojen neljännesvälieräottelussa Kazanissa. Päävalmentaja ylisti Messiä jälleen ”maailman parhaaksi pelaajaksi” ja ”neroksi”, mutta hän keskittyi enemmän koko joukkueen pelaamiseen.

– Unelmoin Argentiinasta, joka pelaa intohimolla, mutta myös dominoi jalkapallon kanssa. Jos emme pysty kontrolloimaan palloa, siitä voi tulla fyysinen ottelu, eikä se sovi meille ollenkaan. Meidän on kontrolloitava ottelua – se on lähtökohtamme.

Sampaolin mielestä joukkueesta löytyy Messin lisäksi muitakin pelaajia, jotka kykenevät rokottamaan Ranskaa.

– Olen varma siitä, että Ranskalla on suunnitelma Leon neutraloimiseksi. Meillä on suunnitelma, jolla saamme hänestä parhaan irti, joten katsotaan kumman suunnitelma toimii parhaiten. Hän on maailman paras pelaaja, mutta meillä on myös muita pelaajia, jotka voivat aiheuttaa Ranskalle ongelmia.

Sampaoli on joutunut kovan kritiikin kohteeksi Venäjän MM-lopputurnauksen aikana. Hänellä ei ole kuitenkaan aikomustakaan siirtyä syrjään tehtävästään, vaikka urakka päättyisi lauantaina.

– Minulla on sopimus. Olen melko onnellinen täällä siitä huolimatta, mitä tämän työn mukana tulee. Aion taistella ollakseni täällä mahdollisimman pitkään.

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?