John Obi Mikel ei käsittänyt, miksi Nigerialle ei tuomittu toista rangaistuspotkua

Julkaistu:

Nigerian kapteeni John Obi Mikel tuohtui rangaistuspotkun viheltämättä jättämisestä.
MM-kisojen D-lohkon ottelussa Nigeria-Argentiina oli tapahtumia täynnä. Ehkä kohutuin tilanne nähtiin toisella puoliajalla.

Tilanteessa Argentiinan voittomaalin tehnyt Marcos Rojo puski keskityspalloa, josta se kimposi hänen omaan käteensä. Nigerian pelaajat kävivät kuumana tilanteesta ja vaativat ottelun erotuomaria Cüneyt Cakiria katsomaan tilannetta videolta ja viheltämään rangaistuspotkua.

Cakir kävi katsomassa tilanteen videolta, eikä tuominnut rangaistuspotkua Nigerialle.

Päätös kirvoitti Nigerian pelaajissa tunteiden kuohuntaa. Ottelun jälkeen Fifan järjestämässä lehdistötilaisuudessa Nigerian kapteeni John Obi Mikelillä oli tilanteesta selvä näkemys.

– En ymmärrä, miten se ei ollut rangaistuspotku. Minusta se oli selvä käsivirhe ja pilkku. Jos tätä vertaa eilisen ottelun tilanteeseen, niin se ei ollut yhtä selkeä kuin tämä. Pallo osui selvästi hänen käteensä. Me näimme sen tilanteen uudestaan pukukopissa. Ei ole mitään syytä, miksi tuomari ei olisi voinut sitä antaa, Mikel kertoi.

Nigerialle tuomittiin ottelun aikana yksi rangaistuspotku. Siitä Victor Moses laukoi pallon maaliin.

– Kun tuomari antoi ensimmäisen rangaistuspotkun, hän ei varmaankaan halunnut antaa toista. Hän katsoi tilanteen VAR:lta ja myönsi, että pallo osui hänen käteensä. Kysyin häneltä, miksei hän tuomitse rangaistuspotkua, hän sanoi ”ettei tiedä”, Mikel hämmästeli.

Nigerian päävalmentaja Gernot Rohr oli suojattinsa kanssa samoilla linjoilla.

– Uskon, että se oli käsivirhe. En ole nähnyt tilannetta videolta. Tuomarin on hankala tehdä tuollaista päätöstä, vaikka pystyisi katsomaan sen videolta.

Nigeria hävisi Argentiinalle lopulta 2–1-lukemin. Tappio Argentiinalle tarkoitti sitä, että Nigerian MM-kisat päättyivät alkulohkoon.