Mikä jännitysnäytelmä! Argentiina nousi kuilun partaalta jatkoon – Messi laukoi alkutahdit

Julkaistu:

mm-futis
D-lohkosta jatkoon selvisivät Kroatia ja Argentiina. Nigerian ja Islannin tie nousi pystyyn.
D-lohkon päätöskierroksella käytiin tiukka ja jännittävä kamppailu lohkon toisesta jatkopaikasta. Lohkon voittanut Kroatia oli varmistanut jatkopaikkansa jo kahden ottelun jälkeen.

Argentiina ja Islanti pelasivat pakkovoittojen edessä, mutta vain Argentiina onnistui tehtävässään. Islanti jäi tasapeliin Kroatian kanssa.

Kroatia voitti lohkon ennen toiseksi sijoittunutta Argentiinaa.

Nigeria-Argentiina 1–2 (0-1)

Argentiinan supertähti Lionel Messi teki joukkueelleen elintärkeän maalin ensimmäisellä puoliajalla. Messi otti pallon komeasti haltuun ja viimeisteli kylmän viileästi maalin takakulmaan. Messi väläytteli myös laukomalla vapaapotkusta tolppaan.

Argentiina pääsi tauolle 1–0-johdosta.

Nigeria tuli kuitenkin toiselle puoliajalle aivan uudella asenteella. Joukkue sai palkinnon 49. peliminuutilla, kun Victor Moses upotti pallon verkkoon rangaistuspotkusta.

Rangaistuspotku vihellettiin tilanteesta, jossa Argentiinan Argentiinan Javier Mascherano kaatoi Nigerian Oghenekaro Etebon kulmapotkutilanteessa.

Nigeria puolusti toisella puoliajalla kurinalaisesti, ja Argentiinalla oli vaikeuksia luoda vaarallisia maalintekopaikkoja.

Nigerian leirissä riittää taatusti jossiteltavaa pelin jälkeen, sillä Marcos Rojon rangaistusalueella tapahtuneesta käsivirheestä ei vihelletty rangaistuspotkua.

Rojo puski pallon selvästi omaan käteensä, mutta tuomaristo ei videotarkastuksenkaan jälkeen määrännyt rangaistuspotkua.

Lopulta kuin tyhjästä Marcos Rojo pelasti 86. peliminuutilla Argentiinan katastrofaaliselta putoamiselta tinttaamalla Gabriel Mercadon keskityksen jälkeen pallon ilmasta verkon perukoille.

Voitollaan Argentiina nousi lohkossa toiseksi, nappasi jatkopaikan ja kohtaa Ranskan neljännesvälierissä.

Islanti-Kroatia 1-2 (0–0)

Vakuuttavasti turnauksessa esiintyneeltä Kroatialta puuttui muutamia avainpelaajia lohkon päätösottelussa, mutta se ei auttanut jatkopaikasta taistellutta Islantia.

Islannilla oli avausjaksolla useita maalintekopaikkoja, mutta Kroatian maalivahti Lovre Kalinic piti maalinsa puhtaana. Alfred Finnbogasonin laukaus viuhui sivuverkkoon.

Kroatia rokotti heti toisen puoliajan alussa, kun Milan Badelj laukoi pallon verkkoon.

Islanti heräsi taistelemaan vielä 76. peliminuutilla, kun Gylfi Sigurdsson pani rangaistuspotkusta pallon maaliin.

Lopullisen niitin Islannin jatkohaaveille laukoi Ivan Perisic, joka ratkaisi Kroatialle 2–1-voiton 90. peliminuutilla.

Islanti jäi lohkossaan viimeiseksi yhdellä pisteellään, ja Kroatia voitti lohkon. Kroatia kohtaa neljännesvälierissä Tanskan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt