Vitsinä pidetty Venäjän maajoukkue käänsi vihdoin fanit puolelleen – mitä tapahtui eilisen 0–3-tappion jälkeen? - MM-futis - Ilta-Sanomat

Vitsinä pidetty Venäjän maajoukkue käänsi vihdoin fanit puolelleen – mitä tapahtui eilisen 0–3-tappion jälkeen?

Venäläiset ovat taas hulluna maajoukkueeseensa. Fanit vakuuttavat, että tällä kertaa tunne kestää.

Kisahuuma on viimein herännyt Venäjällä – kiitos kahdella voitolla avanneen maajoukkueen.­

26.6.2018 18:10

Pauhu on valtava Samaran upouudella jalkapallopyhätöllä. Kisakaupungissa jo pari päivää bilettäneet uruguaylaisfanit erottuvat katsomoista satunnaisina sinisinä saarekkeina, mutta yli 40 000 -paikkainen stadion on isäntämaan kannattajien valtaama.

Volga-joen varrelle sijaitsevaan Samaraan on saapunut venäläisfaneja ympäri maata.

– Eteenpäin Venäjä, he huutavat yhteen ääneen.

Siitä on aikaa, kun venäläisillä futisstadioneilla on koettu vastaavaa yhteisöllisyyttä. Vuonna 2008 saavutetun EM-pronssin jälkeen rakkaus kuningaslajiin on ollut kovalla koetuksella. Maajoukkueen esitykset ovat päättyneet katkeriin kyyneliin.

Joukkuetta ovat haukkuneet vuoron perään omat kannattajat, media ja neuvostoaikojen entiset lajisuuruudet.

Nyt on toisin. Kun yleisö ja kentälle saapuneet pelaajat laulavat tunteella mahtipontista kansallislauluaan, kylmät väreet hiipivät väkisin pitkin selkäpiitä. Tältä näyttää, kun venäläiset saavat hajanaiset rivinsä kokoon.

Venäjä kohtasi Samarassa Uruguayn kamppailussa A-lohkon voitosta. Kansansuosikiksi noussut päävalmentaja Stanislav Tshertshesov marssitti kentälle kokoonpanon, josta puuttuivat joukkueen ykköstähdet Aleksandr Golovin ja Juri Zhirkov.

Katse oli ilmeisesti jo varmistuneessa pudotuspeliottelussa, mutta tsaariksi kutsutulla luotsilla oli siihen varaa.

Finosovin perhe saapui seuraamaan Venäjän ja Uruguayn kohtaamista Rostovista. Kuvassa Dmitri (oik.), Jekaterina ja Vasili.­

Venäjä voitti kaksi ensimmäistä otteluaan Saudi-Arabiaa ja Egyptiä vastaan näytöstyyliin. Niiden voittojen ansiosta venäläiset ovat rakastuneet jälleen jalkapalloon ja sen lippulaivaan. Jatkuvien pettymysten tilalle on tullut viimein onnistumisen tunne.

– Maajoukkue on ollut ties kuinka pitkään vitsin aiheena. Täällä Samarassa olemme huomanneet, kuinka voimakas yhteishenki venäläisillä on nyt, Rostovista perheineen otteluun saapunut Dmitri Finosov sanoi Ilta-Sanomille.

– MM-turnaus nostaa fanikulttuurin maassamme uudelle tasolle.

Odotukset olivat kovat, mutta Samaran stadionilla juhli lopulta Uruguayn fanijoukko. Taitavat eteläamerikkalaiset näyttivät Venäjälle kaapin paikan 3–0-voitollaan. Isäntäjoukkueen kannattajat eivät kuitenkaan lannistuneet. Venäjä-huudot raikuvat loppuun asti.

– Harmittaa, koska olisimme halunneet nähdä nyt maaleja, mutta olemme ylpeitä, miten he ovat pelanneet tähän asti. He ovat yllättäneet kaikki, samaralaiset Irina Krasnova ja Olga Aljoshina kehuivat.

Irina Krasnova ja Olga Aljoshina vannovat rakkauttaan maajoukkueelle.­

Arjen kiireitä jalkapallokatsomoon paenneet naiset vakuuttivat, että positiivinen tunne kantaa, kävi MM-kisoissa miten kävi.

– Saatamme haukkua heitä välillä kovasti, mutta loppujen lopuksi rakastamme heitä yli kaiken.

Venäjä kohtaa seuraavalla kierroksella B-lohkon voittajan Espanjan. Ottelu pelataan 1. heinäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?