B-lohkon päätöskierroksesta tuli hurja trilleri – Espanja ja Portugali vaivoin jatkoon!

Marokko ja Espanja sekä Iran ja Portugali kamppailivat B-lohkon päätöskierroksella.

Espanjan Iago Aspas tasoitti ottelun lisäajalla.

25.6.2018 23:05

Jalkapallon MM-kisojen B-lohkon päätöskierroksesta tuli trilleri, jonka päätteeksi paikat jatkokierroksille pokkasi Portugali ja Espanja.

Molemmille jalkapallojättiläiselle jatkopaikat tulivat kuitenkin vaikeimman kautta, kun Marokko ja Iran laittoivat kunnolla kampoihin.

Molemmat ottelut päättyivät lopulta tasatuloksiin: Marokko ja Espanja pelasivat tuloksen 2–2 ja Iranin ja Portugalin välinen ottelu päättyi 1–1.

Iran tasoitti ottelun rangaistuspilkulta ottelun loppuhetkillä. Se oli lähellä voitto-osumaa hetki tasoitusosuman jälkeen. Mehdi Taremin yritys suuntautui kuitenkin sivuverkkoon.

Mikäli Iran olisi onnistunut voittamaan ottelun, Portugali olisi pudonnut jatkosta. Iran olisi taas noussut lohkovoittoon.

Ottelussa Portugalin supertähti Cristiano Ronaldo missasi rangaistuspotkun. Lisäksi Ronaldon huitaisua tutkittiin videolta, mutta tähti selvisi tilanteesta varoituksella.

Espanja nousi omassa ottelussaan kahdesti takaa tasoihin. Ensin Isco kuittasi avausjaksolla Marokon Khalid Boutaibin avausmaalin ja lisäajalla Iago Aspas tasoitti ottelun loppunumeroihinsa.

Marokon johtomaalin oli tehnyt Youssef En-Nesyri.

Tulokset tarkoittavat sitä, että Espanja voitti B-lohkon. Joukkueet ovat kolmen ottelun jälkeen tasapisteissä ja samassa maalierossa, mutta Espanjalla on enemmän tehtyjä maaleja. Portugali otti toisen jatkopaikan ennen pisteen päähän jäänyttä Irania.

Espanja kohtaa neljännesvälierissä A-lohkon kakkosen, isäntäjoukkue Venäjän. Portugali saa ensimmäisellä jatkokierroksella vastaansa A-lohkon voittajan Uruguayn.

Isco (kesk.) tasoitti ottelun 19. minuutilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?