MM-futis

Egyptin supertähti pohtii maajoukkueen jättämistä – syynä kohu tapaamisesta Tshetshenian johtajan kanssa

Julkaistu:

MM-futis
Lähteiden mukaan Mohamed Salah ei halua osaksi kenenkään poliittista peliä.
Egyptin maajoukkueen kirkkain tähti Mohamed Salah joutui Venäjän MM-turnauksen alkaessa kohun keskelle sen jälkeen, kun hänet oli kuvattu yhdessä Tshetshenian johtajan Ramzan Kadyrovin kanssa. Turnauksen jatkosta jo karsiutunut Egyptin joukkue harjoittelee Tshetshenian Groznyssa, jossa Kadyrov on esiintymään julkisuudessa yhdessä Liverpool-tähden kanssa.

Kohu alkoi jo ennen turnauksen käynnistymistä, kun Egyptin maajoukkueen johtaja kieltäytyi kommentoimasta kuvaa Salahista yhdessä Kadyrovin kanssa. Viime perjantaina Kadyrov myös nimitti Salahin Tshetshenian kunniakansalaiseksi, kertoi uutistoimisto AP. Huomionosoitus luovutettiin juhlaillallisella, jossa Salah sai kunniamerkin ja kopion arvon osoittavasta todistuksesta.

Vuodesta 2004 Tshetsheniaa johtanut Kadyrov on kiistelty hahmo, joka on johtanut aluettaan itsevaltaisin ottein. Tiukan islamististen sääntöjen toteuttamista valvovat hallinnon turvallisuusjoukot, joita on syytetty vastustajien surmista ja kidutuksesta. Viime aikoina huomiota on herättänyt seksuaalivähemmistöjen surkea asema Tshetsheniassa.

Amerikkalaiskanava CNN uutisoi sunnuntaina, että kohun seurauksena Salah on kertonut harkitsevansa Egyptin maajoukkueen jättämistä. Kanavan lähteen mukaan tähti tuntee olonsa ”suojattomaksi” tapahtuneen jälkeen, ja sanoo ettei halua jalkapallon ulkopuolella tulla käytetyksi kenenkään poliittisen kuvan kiillottamiseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myöhemmin myös urheilukanava ESPN kertoi omaan lähteeseensä vedoten Salahin pohtivan maajoukkueen jättämistä. Sen mukaan Egyptin jalkapalloliitosta kuitenkin kiistetään tiedon pitävän paikkansa.

– Mo on edelleen meidän kanssamme ja iloisena leirissä. Hän syö ja nauraa joukkuetovereidensa kanssa. Hän harjoittelee hyvin, joka tarkoittaa ettei mitään ongelmia ole, liitosta kerrotaan ESPN:lle.

Mestarien liigan finaaliottelussa olkapäävamman saanut Salah joutui jättämään väliin Egyptin tappioon päättyneen avausottelun Uruguayta vastaan. Salahin odotetaan pelaavan Egyptin viimeisessä ottelussa Saudi-Arabiaa vastaan lauantaina.
Tilaa Urheilulehti tästä:

Urheilulehti + kausioppaat

19,90 €/2 kk * (=9,95 €/kk)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti torstaisin kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat

* Jatkuva tilaus. Ensimmäiset 2 kk 19,90€, sen jälkeen 26,50€/2 kk.

Urheilulehti, kausioppaat ja liveottelut (Ruutu+)

13,95 €/kk

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti torstaisin kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat
  • Urheilulehtien arkistot netissä
  • Näköislehti netissä jo keskiviikkoisin
  • Ruutu+ urheilun liveottelut ja tallenteet
  • Ruutu+:n muu sisältö: viihde, leffat, lastenohjelmat, ym.