Egyptin supertähti pohtii maajoukkueen jättämistä – syynä kohu tapaamisesta Tshetshenian johtajan kanssa - MM-futis - Ilta-Sanomat

Egyptin supertähti pohtii maajoukkueen jättämistä – syynä kohu tapaamisesta Tshetshenian johtajan kanssa

Lähteiden mukaan Mohamed Salah ei halua osaksi kenenkään poliittista peliä.

Egyptin maajoukkuetähti Mohamed Salah ja Tshetshenian johtaja Ramzan Kadyrov esiintyivät yhdessä Egyptin joukkueen harjoituksissa Groznyssa 10. kesäkuuta.

25.6.2018 2:26

Egyptin maajoukkueen kirkkain tähti Mohamed Salah joutui Venäjän MM-turnauksen alkaessa kohun keskelle sen jälkeen, kun hänet oli kuvattu yhdessä Tshetshenian johtajan Ramzan Kadyrovin kanssa. Turnauksen jatkosta jo karsiutunut Egyptin joukkue harjoittelee Tshetshenian Groznyssa, jossa Kadyrov on esiintymään julkisuudessa yhdessä Liverpool-tähden kanssa.

Kohu alkoi jo ennen turnauksen käynnistymistä, kun Egyptin maajoukkueen johtaja kieltäytyi kommentoimasta kuvaa Salahista yhdessä Kadyrovin kanssa. Viime perjantaina Kadyrov myös nimitti Salahin Tshetshenian kunniakansalaiseksi, kertoi uutistoimisto AP. Huomionosoitus luovutettiin juhlaillallisella, jossa Salah sai kunniamerkin ja kopion arvon osoittavasta todistuksesta.

Vuodesta 2004 Tshetsheniaa johtanut Kadyrov on kiistelty hahmo, joka on johtanut aluettaan itsevaltaisin ottein. Tiukan islamististen sääntöjen toteuttamista valvovat hallinnon turvallisuusjoukot, joita on syytetty vastustajien surmista ja kidutuksesta. Viime aikoina huomiota on herättänyt seksuaalivähemmistöjen surkea asema Tshetsheniassa.

Amerikkalaiskanava CNN uutisoi sunnuntaina, että kohun seurauksena Salah on kertonut harkitsevansa Egyptin maajoukkueen jättämistä. Kanavan lähteen mukaan tähti tuntee olonsa ”suojattomaksi” tapahtuneen jälkeen, ja sanoo ettei halua jalkapallon ulkopuolella tulla käytetyksi kenenkään poliittisen kuvan kiillottamiseen.

Myöhemmin myös urheilukanava ESPN kertoi omaan lähteeseensä vedoten Salahin pohtivan maajoukkueen jättämistä. Sen mukaan Egyptin jalkapalloliitosta kuitenkin kiistetään tiedon pitävän paikkansa.

– Mo on edelleen meidän kanssamme ja iloisena leirissä. Hän syö ja nauraa joukkuetovereidensa kanssa. Hän harjoittelee hyvin, joka tarkoittaa ettei mitään ongelmia ole, liitosta kerrotaan ESPN:lle.

Mestarien liigan finaaliottelussa olkapäävamman saanut Salah joutui jättämään väliin Egyptin tappioon päättyneen avausottelun Uruguayta vastaan. Salahin odotetaan pelaavan Egyptin viimeisessä ottelussa Saudi-Arabiaa vastaan lauantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?