Kuva: Sauli Niinistön tuska on käsinkosketeltavaa – presidentit sadattelivat Islannin tappiota virolaispubissa - MM-futis - Ilta-Sanomat

Kuva: Sauli Niinistön tuska on käsinkosketeltavaa – presidentit sadattelivat Islannin tappiota virolaispubissa

Julkaistu: 24.6.2018 10:33

Peräti viiden maan presidentit seurasivat jalkapallon MM-ottelua Virossa.

Viron presidentin Kersti Kaljulaidin virallisella Facebook-tilillä jaettiin juhannusaattona kuva, jossa useat presidentit seurasivat Islannin ja Nigerian välistä jalkapallon MM-turnauksen ottelua.

Mukana olivat Kaljulaidin ja Sauli Niinistön lisäksi ainakin Islannin, Latvian ja Puolan presidentit.

Valtionpäämiehet olivat kokoontuneet Tartoon perjantaina järjestettyjen Viron 100-vuotisjuhlallisuuksien vuoksi.

Virallisten osuuksien jälkeen ryhmä kokoontui jännittämään pubilta näyttävään tilaan Islannin ja Nigerian välistä MM-ottelua.

Nigeria voitti ottelun lopulta 2–0, mutta kuvan tuskaisista ilmeistä päätellen koko ryhmä oli asettunut Islannin presidentin Guðni Thorlacius Jóhannessonin tueksi kannustamaan piskuista saarivaltiota.

Eleistä päätellen presidentti Niinistö tuskaili myös ennen kisoja julistamansa ennustuksen puolesta. Hän nimittäin povasi Ylen radio-ohjelmassa, että Islanti jysäyttää turnauksessa jättipaukun ja voittaa pronssia. Todennäköisesti kuva on otettu hetkellä, jolloin Islannin Gylfi Sigurdsson epäonnistui rangaistuspotkussa.

Kun Islanti venyi MM-avauksessaan lähes sensaatiomaisesti tasapeliin suursuosikki Argentiinaa vastaan, Niinistö muistutti ennustuksestaan Twitter tilillään.

– Islanti matkalla kohti pronssiottelua, Niinistö kirjoitti.

Islanti taipui Nigerialle perjantaina maalein 0–2.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?