MM-futistuomio: Neymarin parturikäynnille täystyrmäys – ”Joku sellainen Elvis- tai Manolo-blondihöystö”

Ilta-Sanomien raati ruoti sunnuntain MM-kisapäivän.

Brassitähti Neymarin hiustyyli puhutti MM-futisraatia.

17.6.2018 23:39

MM-futistuomio on Ilta-Sanomien juttuformaatti, jossa ruoditaan kisapäivien tapahtumia ja ilmiöitä.

Tällä kertaa raadissa ovat Ilta-Sanomille Moskovasta raportoiva Saku-Pekka Sundelin, kuusinkertainen jalkapallon Suomen mestari Sebastian Sorsa ja IS:n toimittaja Ville Touru.

Saku-Pekka Sundelin

Päivän puheenaihe: Hätäinen kysymys ennen kuin kaikki joukkueet ovat pelanneet ensimmäisiä pelejään, mutta kuka nämä kisat oikein voittaa? Ranskan peli takkuili, Argentiinan peli takkuili, Saksan peli takkuili eikä Brasiliankaan samba soinut ihan odotetulla tavalla. Kenties Englanti? Hah hah.

Punainen kortti: Herra hyvä, sammuttaisitteko sikarinne, täällä ei saa polttaa. Olen Diego Armando Maradona. Ah, anteeksi, jatkakaa toki. Diegon tupruttelu tupakointivapailla Venäjän stadioneilla vielä menee, mutta hänen rasistiset elkeensä korealaiskannattajille eivät käy päinsä. Häpeä!

Diego Maradona kohautti käytöksellään.

Päivän tähti: Hirving Lozano oli vinkkini IS:n Futispörssiin ja minkä ottelun hän pelasikaan Saksaa vastaan. Huippunopea Lozano häikäisi avauskaudellaan Hollannin pääsarjan PSV:ssä iskien 17 maalia 29 ottelussa. Toista kautta hänen ei tarvitse Hollannissa pelata, sillä isommat seurat soittelevat agentille jo.

Päivän tyyli: Viikset ovat hipsterien muotivillitys, mutta niitä on näkynyt yllättävän harvalla MM-kisapelaajalla. Viikset sopisivat monien maiden retrohenkisiin pelipaitoihin. Leveälieriset sombrerot tuskin tulevat koskaan muotiin muualla kuin Meksikossa, mutta helteisen Moskovan ne ovat nyt vallanneet.

Päivän ilmiö: Venäjällä on kuuma. Ja kuumalla pitää kastella kenttiä, jotta pallo liikkuu niillä jouhevammin. Monet MM-nurmet ovat näyttäneet hämmästyttävän nihkeiltä. Peli hidastuu kuivilla kentillä. Olin Spartakin stadionilla kolme tuntia ennen Argentiina–Islanti-peliä, enkä nähnyt kenttää kasteltavan. Luzhnikilla vesi virtasi pienen hetken puoliajalla.

Sebastian Sorsa

Päivän puheenaihe:Saksan reikiintyminen. Mikä on, ettei maistu avauspelissä? Todella kuritonta ja erittäin epätyypillistä saksalaista futista. Välillä tuntui, että kahdeksan jätkää hyökkää ja kaksi puolustaa. Todella kummallista Saksalta!

 

Punainen kortti: Mesut Özil oli suurin ongelma Saksan pelaamisessa. Hänhän ei ole pelannut hyvin seurajoukkueessakaan. Kymppipaikan pelaaja on joukkueelle todella tärkeä. Eikö Saksan kaltaisella joukkueella ole parempaa vaihtoehtoa sille paikalle? Özil on verkkainen jätkä ja vain hidasti Saksan hyökkäyspeliä, kun ei löytänyt syöttöpaikkojakaan.

Päivän tähti: Aleksandar Kolarov on ollut ylivoimainen. Hän käynnistää upeasti hyökkäyksiä, ja se vapari oli ihan uskomaton laukaus. Serbialla on muutenkin tosi hyvä joukkue. Kukaan ei puhu siitä, mutta se voi hyvin olla musta hevonen tässä turnauksessa. Vanha klisee, mutta oli pallopeli mikä tahansa, Serbia on kova.

 

Päivän tyyli: Neymarin letti, nolla pistettä! En oikein tiedä, mikä se edes on. Se on joku sellainen Elvis- tai Manolo -blondihöystö. En ymmärrä kyllä lainkaan. Se on törkeä!

Päivän ilmiö: Heti tässä turnauksen alkupäivinä on todistettu, että MM-kisoissa kaikki joukkueet ovat hyviä. Sellainen tietty yllätyksellisyys, mikä ei sitten todellisuudessa olekaan yllätyksellistä: mikä tahansa joukkue pystyy voittamaan esimerkiksi maailmanmestarin. Sellainen joukkueiden tasainen hyvyys on pistänyt silmään tässä alkutaipaleella.

Ville Touru

Päivän puheenaihe: Mitä tapahtui Saksalle? Puolustava maailmanmestari oli kammottavissa vaikeuksissa avausottelussaan. Die Mannschaftin alakerta rakoili kuin lapualaisen ladon seinä, ja Meksiko vyörytti vaarallisia vastahyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä. Ainoastaan Meksikon onnettoman tehoton viimeistely piti pelin jännittävänä loppuun asti.

Punainen kortti: Nemanja Matic. Serbialainen kävi ottelun loppuhetkillä käsiksi Costa Rican apuvalmentajaan, kun tämä ehti napata rajan yli lipuneen pallon käsiinsä. Siis mitä? Maticin joukkue johti ottelua toisen puoliajan lisäajalla, joten mikä kiire hänellä oli saada pallo itselleen? Matic ei saanut aiheuttamastaan torikokouksesta edes korttia, joten jaetaan se nyt.

Päivän tähti: Jari Litmanen dominoi Ylen kisastudiossa kuin Ajaxin keskikentällä konsanaan. Jos toinen asiantuntija hakee sanojaan, Litti paikkaa – aivan kuin kentällä aikanaan. Litmasella riittää pointteja vaikka muille jakaa, ja vieruskavereilla on useimmiten vaikeuksia saada suunvuoroa. Humoristiset onelinerit ovat kirsikka kakun päällä.

Päivän tyyli: Brassitähti Neymar on tällä kertaa sävyttänyt hiuskuontaloaan maansa pelipaidan sävyyn. Ei nyt sentään ihan keltaiseksi, mutta vaaleaksi kuitenkin. Pöyhkeää röyhelötukkaa katsellessa voi vain muistella kaihoisasti Ronaldon hiusmuotia vuoden 2002 turnauksessa.

 

Päivän ilmiö: Mexico Cityn maanjäristys. Meksikossa maanjäristyksiä mittaava tutkimuskeskus kertoi Twitterissä, että maan pääkaupungissa ainakin kaksi seismometriä oli havainnut keinotekoisesti syntynyttä vapinaa sillä hetkellä, kun Hirving Lozano laukoi pallon Saksan maaliin. Täytyy vain toivoa, ettei Meksiko ylly maalijuhliin MM-turnauksessa...

Mesut Özil oli kuutamolla avausottelussa.

AS Romaa seurajoukkuetasolla edustava Aleksandar Kolarov paukutti Serbian voittomaalin vapaapotkusta.

Ronaldo johdatti vuonna 2002 Brasilian maailmanmestaruuteen puolikuu otsallaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?